Lokalt

84-årig kvinde kan gå i spagat: - Dejligt at stå op hver dag og ikke have ondt nogen steder

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Alder er ingen hindring for Kis Østergaard fra Viborg, som har undervist gymnastikhold i imponerende 69 år.

Når du deltager på et af Kis Østergaards hold, får du ikke lov til at slappe af.

Den 84-årige gymnastikinstruktør fra Viborg sidder sjældent stille, og når hun underviser, er der gang i den hele tiden.

- Har man et dårligt knæ, så kan det ikke hjælpe, at man sætter sig ned og siger, at man er kommet til træning for at træne det knæ. Hvis man træner hos mig, så kommer vedkommende til at træne overkroppen og det andet knæ, forklarer hun om sin undervisning.

Siden 1951 har hun undervist i forskellige former for gymnastik. Det er imponerende 69 år, og hendes egen krop nyder godt af, at den bliver holdt i gang.

- Jeg synes, det er dejligt at stå op hver dag og ikke have ondt nogen steder, lyder det fra Kis Østergaard.

Indpisker med et glimt i øjet

Lige nu står Kis Østergaard for et seniorhold hos DGI, og hun er ikke bange for at svinge pisken, hvis folk ikke arbejder hårdt nok i hendes timer. Man går ikke fra en træningstime uden at have rørt sig, og det er også målet for den rutinerede instruktør.

Holdtræning smitter, og hvis man ser nogen gøre noget, så tænker man, at det kan man da også selv gøre.

Kis Østergaard

- Indimellem er jeg måske lidt hård ved folk. Det er for at få dem til at yde deres bedste, men når de kommer tæt på mig, så kan de mærke, at jeg har et glimt i øjet, fortæller hun.

Selv om hun gerne spiller rollen som indpisker, så handler det i sidste ende om at motivere til bevægelse. Og her kan holdtræning noget helt særligt, mener Kis Østergaard.

- Holdtræning smitter, og hvis man ser nogen gøre noget, så tænker man, at det kan man da også selv gøre, siger hun.