Lokalt

Politiet anholder flere personer under stor aktion på Lolland

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

11 personer er blevet anholdt under en større politiaktion efter fund af våben og stoffer.

11 personer blev tirsdag morgen anholdt under en stor politiaktion, hvor betjente gennemførte ransagninger på flere adresser på Lolland.

Der er tale om en personkreds, som har været genstand for politiets efterforskning igennem en tid

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Flere steder er der fundet våben i form af knive, slagvåben og ammunition, og der er også fundet amfetamin og andre stoffer.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2 ØST.

De anholdte er derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om våben og euforiserende stoffer. Alle anholdte er fra lokalområdet, og anholdelserne skete ifølge politiet uden dramatik.

Tirsdag eftermiddag blev 10 af de 11 anholdte varetægtsfængslet 22 dage efter grundlovsforhør, oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Én af de anholdte blev løsladt efter afhøring.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Der er tale om en personkreds, som har været genstand for politiets efterforskning gennem en tid, og jeg vil umiddelbart betegne dem som værende i udkanten af bandemiljøet, udtaler politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

- Derfor er det med stor tilfredshed, at vi nu har kunnet anholde en stribe personer, som vi kan stille til ansvar for nogle grove overtrædelser.

Kim Kliver ønskede tirsdag formiddag ikke at udtale sig om de præcise sigtelser eller om varigheden af efterforskningen.

Politiet oplyste første gang om aktionen klokken 08.56 tirsdag morgen.