Lokalt

Tredje brand på en uge - børnehaver plages af mistænkelige brande

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, som kan hjælpe med at opklare sagen fra Holbæk.

Brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen måtte sent søndag aften rykke ud til en mistænkelig brand ved en børnehave i det nordøstlige Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er formentlig nogen, som gerne ville brænde institutionen af

Lars Galasz, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Der er formentlig nogen, som gerne ville brænde institutionen af, fordi der var anlagt et bål foran en dør, siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Lars Galasz.

Branden var opstået kort før klokken 23.00 ved Børnehuset Stormøllen, som har plads til 80 børn og ligger på en tidligere æbleplantage.

- Der var brand i en træterrasse og en bagdør, men det var heldigvis en lille brand, og brandvæsnet var hurtigt fremme til at slukke den, siger Lars Galasz.

Stedet blev sent søndag undersøgt nærmere af hundepatruljer. Nu skal politiets efterforskere og brandteknikere mandag forsøge at klarlægge brandårsagen og tale med eventuelle vidner, som kan have oplysninger i sagen.

- Men der er noget, der tyder på, at det er en påsat brand, så efterforskerne tage den derfra, siger Lars Galasz.

- Hvis man har noget viden om sagen, må man absolut ringe til politiet, tilføjer vagtchefen.

Kun bagdøren og dele af træterrassen tog skade ved branden. Den kommunale dagintuition blev ifølge politiet ikke ramt af branden og kan åbne som normalt.

Børnehave ramt af to brande på en uge

Det er tredje gang på en uge, at en børnehave i Holbæk rammes af en mistænkelig brand.

Slotsparkens Børnegård, der ligger i den sydøstlige del af byen, er inden for den seneste uge blev ramt af to branden. Ifølge politiet, kan brandene være påsatte og undersøges nærmere.

Både containere og et legehus tog skade af flammerne. Især legehuset, der børnenes sommerhus, tog hårdt skade, fortalte pædagogisk leder af Slotsparkens Børnegård, Lone Rasmussen, til TV2 ØST:

- Sommerhuset har været brugt som værksted. Der var blandt andet en høvlebænk i børnestørrelse, og der var borde, hvor børnene kunne sidde og male ved.

Branden har været så hård ved sommerhuset, at det nu skal rives ned. Derudover er døren indtil en af stuerne smeltet i det yderste lag glas på grund af varmen fra branden.

Artiklen fortsætter under videoen.

Tredje brand på en uge - børnehaver i Holbæk plages af mistænkelige brande Video: TV Øst

Nu undersøger politiet, om sagerne i Holbæk hænger sammen.

- Vi kan ikke sige noget på nuværende tidspunkt. Det er sket i hver sin ende af byen. Men vi er selvfølgelig opmærksomme på, at to institutioner i Holbæk har været ramt af brand, siger Lars Galasz.

- Det her fanger selvfølgelig politiets opmærksomhed. Det er noget, vi efterforsker og skal have stoppet, tilføjer han.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.