Lokalt

Lufthavn har mistet 99 procent af passagererne

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Billund Lufthavn er gået fra 300.000 passagerer til 3000.

Ikke siden askeskyen i 2010 har der været så stille i Billund Lufthavn, som der er nu. Dengang for ti år siden var der fem dage uden aktivitet i landets næststørste lufthavn. Denne gang har det foreløbigt stået på i halvanden måned uden udsigt til bedring.

I april 2020 er der gået 3115 passagerer igennem i terminalen. Det er 99 procent færre end i april 2019, hvor der var 312.591 gennem lufthavnens gates. Det viser opgørelsen over april måned, som lufthavnen offentliggjorde fredag formiddag.

Afventer rejseanbefaling

Der er i lufthavnen en erkendelse af, at luftfarten ikke står i forreste række til genåbning.

Lige nu venter de i spænding på justering af Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Indtil 10. maj er alle lande uden for Danmark i orange, hvilket er lig med, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

– De danske lufthavne kommer først for alvor i omdrejninger, når de danske grænser åbner, og når resten af verden også åbner. For os er det altafgørende, hvordan og hvornår Udenrigsministeriet løsner op på deres rejsevejledninger. Det er nemlig det, der bliver vendepunktet, skriver Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, i sine kommentarer til apriltallene.

Der er lige nu mellem en-tre flyvninger dagligt med passagerer fra lufthavnen, og det står i skærende kontrast til samme måned sidste år. Her stod den kommercielle trafik for 3295 starter og landinger.

De få afgange fra Billund hver dag er KLM, der flyver til Amsterdam, og Wizz Air, som har holdt to ruter åbne til Bukarest og Lasi i Rumænien.