Lokalt

Luksuriøs camping er efterspurgt - kom på glampingtur midt i skoven

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Det bliver snart muligt at komme på såkaldt glamping i skovene ved Camp Adventure nær Rønnede. Interessen for glamping er voksende, siger ekspert.

Der bliver sandsynligvis rift om de danske turister til sommer, fordi coronavirussen bremser folk i at holde deres ferie i udlandet.

Og noget af det, der vinder frem – også før coronavirussen ramte – er såkaldt glamping, som er en mere luksuriøs form for camping sammensat af ordene glamour og camping.

Vi vil gerne opleve, og vi vil også gerne forkæles

Martin HH Bender, direktør, Destination SydkystDanmark

- Vi ser generelt en tendens, som går mod et bedre produkt til det danske og udenlandske publikum. Man vil gerne ud i naturen, men det skal være i forhold, som man synes er lækre, og derfor kommer der mere af det her, siger Martin HH Bender, der er direktør i Destination SydkystDanmark.

- Glamping er en god måde at tilbyde en naturoplevelse i lækre omgivelser, samtidig med du ikke er så forfærdeligt langt væk fra civilisationen. Og vi ser meget mere af det, og der vil også komme meget mere af det i fremtiden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tid til fordybelse

Camp Adventure i Rønnede er snart klar med et tilbud, hvor man kan sove i telt og komme helt tæt på naturen uden at skulle ligge direkte på jorden. De er nemlig i gang med at bygge seks luksustelte, hvoraf to står klar til juni.

Det fortæller driftsdirektør Karsten Baagø fra Camp Adventure.

- Filosofien er, at man har en platform uden for teltet, som vender direkte ud mod naturen, sådan at man har tid til fordybelse og tid til at være i forbindelse med naturen og nyde den. Man får en oplevelse af, at man er ét med naturen og bliver trukket ned i gear. Man kan samle inspiration i nærområdet. Det er til dem, der gerne vil lidt væk fra dagens normale virvar, siger han.

- Vi gør det, fordi vi ikke kan nøjes med det, vi har. Vi får hele tiden ideer. Den her idé stammer fra 2014. Man bor i naturen, men stadig lidt mere luksus. Hotelstemning midt i naturen.

Fri adgang til Skovtårnet

Teltene er indrettet med udgangspunkt i lokale materialer og lokal designhistorie.

- Holmegaard, Kähler og så videre. Materialerne er fra de omkringliggende skove, og mange af tingene i teltene har vi fundet på loppemarkeder. Møbler bygger vi selv på vores tømrerværksteder, siger Karsten Baagø.

Teltene er udstyret med seng og et lille køkken med de mest basale ting. Der bliver en selvstændig badebygning med badekar. Og derudover får gæsterne også mulighed for at tage en tur op i Skovtårnet.

- Tårnet står åbent for dem hele døgnet rundt, så man kan tage op for at se solopgang og -nedgang, eller man kan se på stjerner og månen, hvis det er det, man er til, siger driftsdirektøren.

Artiklen fortsætter under billederne.

Er ikke alene

Men som tendensen foreskriver, så er Camp Adventure ikke alene med tilbud om luksuscamping i Region Sjælland. I Knuthenborg Safaripark kan man booke overnatning i luksushytter på savannen, og på Møn tilbyder Camøno Camp også glamping.

Man får en oplevelse af, at man er ét med naturen og bliver trukket ned i gear

Karsten Baagø, driftsdirektør, Camp Adventure

- Vi tænker eksklusivt. I teltene er der køleskab og mælkeskummer og gode, lækre boksmadrasser at sove på. Det handler om god kvalitet og gode oplevelser, siger ejer og grundlægger af Camøno Camp, Anette Maria Syska.

- Vi kommer til at udvide, men det skal være i takt med, at efterspørgslen stiger. Det skal være sundt økonomisk også, så vi udvider løbende og lidt ad gangen.

Folk vil gerne betale

Hos Camøno Camp koster en overnatning for to personer 1.200 kroner. I luksusteltene hos Camp Adventure bliver prisen mellem 2-3.000 kroner for to personer afhængig af sæsonen, og hvilken pakke man tilkøber. Men glamping er noget, som danskerne gerne vil betale for, slår Martin HH Bender fast.

- Vi vil gerne opleve, og vi vil også gerne forkæles. Og i den sammenhæng er glamping jo et genialt produkt. Folk vil gerne betale for det, så de kan tage nogle gode billeder til Instagram og Facebook og sige: “Her sidder jeg med min partner og har en unik udsigt, mens vi oplever noget”, siger han.

Camp Adventure er klar med de første to telte i juni og åbner for booking i maj. De resterende fire telte forventer de at have klar i løbet af sommeren.

- Der er allerede enorm interesse. Skoven er åben for et begrænset antal gæster, men der er mange, der efterspørger og viser interesse. De synes, det ser anderledes ud, og de vil vide, hvornår man kan booke. Jeg er ret overbevist om, at der vil være stor interesse, siger Karsten Baagø.