Lokalt

Sygeplejerske med opråb over danskeres adfærd: Det føles provokerende og respektløst

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Hvis alle giver op så hurtigt, hvornår slutter det så, spørger sygeplejerske, efter flere danskere er begyndt at slække på reglerne for coronavirus.

28-årige Sarah Latini Fjord-Larsen er sygeplejerske på hjerteafdelingen på Bispebjerg Hospital i København.

I den forgange halvanden måneds tid har hun haft coronavirus helt tæt inde på livet, da hun med egne øjne har set, hvad virussen i værste fald kan gøre ved mennesker.

Derfor har det også gjort stort indtryk på hende, når hun i den seneste tid er stødt på det ene billede efter det andet på sociale medier med forårskåde danskere, der har stimlet sig sammen i større grupper i parker, havnebade og ved strande.

- Så bliver man rigtig træt. Det føles provokerende og respektløst, siger Sarah Latini Fjord-Larsen, som især husker et billede fra Nordhavn i sidste uge, hvor der var spækket med mennesker, der sad tæt på hinanden og slikkede sol.

- Når man har stået på en hel vagt den seneste halvanden måneds i isolationstøj med dårlige patienter og ændrede arbejdsgange, og man også privat har ændret meget og passet ekstra meget på, fordi man er sundhedspersonale, så føles det lidt som om, man står og arbejder mod strømmen, siger Sarah Latini Fjord-Larsen.

Kom tæt på corona-sundhedspersonale

TV 2 Lorry har den seneste tid fulgt den unge sygeplejerske og to af hendes kolleger på Bispebjerg Hospital.

Det er blevet til en dagbogsserie, hvor de tre hospitalsansatte – sygeplejerske Sarah Latini Fjord-Larsen, en læge fra akutafdelingen og en afdelingssygeplejerske på lungemedicinsk afdeling - fortæller om deres tanker fra hverdagen i sygehusuniformen.

Et arbejde, hvor de ofte bliver mødt af en rå, men også rørende virkelighed, og hvor de kommer helt tæt på coronavirussens konsekvenser.

Ved at stå frem og dele sit opråb håber Sarah Latini Fjord-Larsen, at hun kan være med til at vække folks eftertænksomhed.

- Man må jo godt være udenfor og mødes ti mennesker for at nyde vejret. Det er der jo intet til hinder for. Men lige når man ser det her billede, og der er langt mere end ti mennesker, og der i hvert fald ikke er to meter imellem, så tænker man, at hvis alle giver op så hurtigt, hvornår slutter det så, lyder det fra Sarah Latini Fjord-Larsen.