Lokalt

Nu skal alle indlagte i Region Hovedstaden testes

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Alle nuværende og fremtidige indlagte på Region Hovedstadens hospitaler skal testes for coronavirus.

I den kommende weekend begynder sygehusene i Region Hovedstaden at gennemføre coronatests på samtlige patienter. Hvis man ligger på sygehuset med et brækket ben eller man møder op fra starten af næste uge til en planlagt operation af et knæ, så skal man testes for coronavirussen - Covid-19.

Det bekræfter Region Hovedstadens koncerndirektør, Svend Hartling, over for TV 2 Lorry.

Der ligger i gennemsnit 2.000 patienter på Region Hovedstadens sygehuse og de tilhørende afdelinger. Og da mange kun er indlagt kort tid, er der en stor udskiftning. Dermed er det også mange, der skal testes.

- Hvis man kommer og skal opholde sig på et sygehus et døgn eller mere, så vil vi teste for covid-19. Vi finder nok ikke ret mange, men hvis der gemmer sig nogle enkelte, som har covid-19, så vil vi aftale med dem, at de tager hjem og holder sig i ro den kommende uge. Altså en hjemmeisolering, fortæller Svend Hartling.

Den besked kommer ikke til at gælde folk, der har akutte problemer.

- Hvis det er patienter med for eksempel mavesmerter eller hjerteproblemer, så vil de blive isoleret på vanlig vis hos os, så de ikke smitter andre patienter eller personalet, forklarer koncerndirektøren.

Kun patienter skal testes

Det omfattende testprogram er en del af seneste udmelding fra sundhedsmyndighederne, som netop handler om, at de, der kommer ind i sygehusvæsenet, ikke dukker op med en skjult corona-infektion.

- Men jeg tror altså at vi - selv på landsplan - vil finde meget få patienter, siger Svend Hartling.

Den noget nær obligatoriske corona-test omfatter patienter - og ikke personalet.

Ifølge Svend Hartling er der allerede nu øgede muligheder for test af personale, hvis de har været i nærheden af en corona-smittet - men et egentligt testprogram kan blive svært, fordi de ansatte i så fald skal testes regelmæssigt.