Lokalt

Børn skal passes i Tivoli

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Også Telia Parken bliver tilgængelig for de københavnske børn.

Normalt er Tivoli noget, som de fleste børn kun får mulighed for at opleve en enkelt eller to gange årligt.

Men i disse dage, hvor flere og flere børn vender tilbage til deres dagtilbud, vil en del af forlystelseshaven være omdannet til børnehave for en gruppe københavnske børn.

Vi er glade for, at vi kan give en håndsrækning, og vi er jo vant til børn

Lars Liebst, direktør i Tivoli

Med krav om afstand, små børnegrupper, hygiejne med videre er der nemlig brug for at tænke kreativt for at skaffe mere plads til byens mange skole- og børnehavebørn, som i en måned har været afskåret fra at komme i deres dagtilbud og skole på grund af coronakrisen.

Københavns Kommune er derfor i gang med at vende hver en kvadratmeter, og i den forbindelse ser kommunen på en lang række beboerlokaler, idrætshaller, naturlegepladser og kulturinstitutioner.

Blandt andet er der indgået en aftale med forlystelseshaven Tivoli om, at en børnegruppe kan bruge havens Rasmus Klump legeplads og H.C. Andersen Slottet.

Også Parken åbner dørene

For Tivoli har det været helt naturligt at bidrage, fortæller Tivolis direktør, Lars Liebst.

- Vi er glade for, at vi kan give en håndsrækning, og vi er jo vant til børn. Forlystelserne og de øvrige aktiviteter står selvfølgelig stille og venter på, at vi kan åbne for gæsterne den 11. maj, men i mellemtiden er det rart, at vi som forlystelseshave stadig kan give nogle børn en god dag, siger han.

En række andre kulturinstitutioner, virksomheder og boligforeninger har også tilbudt at hjælpe. Blandt andet Telia Parken.

- Vi vil gerne bidrage med en mulig løsning for nogle af de børn, der har brug for plads. F.C. København er en del af byen, og vi har skrevet i vores strategi, at vi har et medansvar for uddannelse af københavnerne, fortæller Katja Moesgaard, driftsdirektør i FCK.