Lokalt

Trodsede forsamlingsforbud: Folk stimlede sammen for at se på voldsom brand

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Trods advarsler om giftig røg fra en brand i Ringsted og et verserende forsamlingsforbud stimlede nysgerrige borgere sammen.

Flammerne stod midt på eftermiddagen ovenud af taget på en industribygning i Ringsted. Røgen kunne ses milevidt, og flere fik lyst til at besigtige røgens kilde ved selvsyn.

Således stod mindst 20 personer tæt forsamlet nær branden, viser billeder fra stedet. Det er i strid med den gældende lovgivning, også kaldet forsamlingsforbuddet, der har til formål at begrænse coronasmitte.

Vi har haft patruljer nede for at jage dem væk

Boye Rasmussen, Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet havde samtidig bedt borgere i nærheden om at blive inden døre, lukke vinduer og slukke ventilationsanlæg, fordi røgen fra branden var både sort og giftig.

Vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at patruljer på stedet har bedt folk om at forsvinde.

- Vi har haft patruljer nede for at jage dem væk. Vi er opmærksomme på dem.

Kan koste 2500 kroner

Bøden for at forsamle sig flere end ti personer takseres efter gældende regler til 2500 kroner.

Der er dog ingen forlydender om, at der skulle være udskrevet bøder ved branden i Ringsted. Ifølge Boye Rasmussen har politiet haft nok at gøre på brandstedet.

Branden i bygningen på Industriparken 4B i Ringsted brød ud kort før klokken 14. Branden tog efterfølgende fart og raserede store dele af bygningen, som huser Aqua Danmark og Jysk.

Slukningsarbejdet var så omfattende, at det kommunale redningsberedskab måtte tilkalde assistance fra Beredskabsstyrelsen, som bistod med otte brandfolk, en autosprøjte og en tankvogn.