Lokalt

Bedemand opfordrer til at genoplive gammel skik

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Folk bør stoppe op og vise respekt, når en rustvogn kører forbi, mener Dennis Tobiasen.

Vi skal blive bedre til at ære og respektere de døde, når de passerer i en rustvogn.

Sådan lyder det fra bedemand Dennis Tobiasen, der driver Byens Bedemand i Slangerup.

Lørdag delte han et opslag på Facebook, hvor han opfordrer folk til at stoppe op på gaden, blive stående et øjeblik og vise respekt, når en rustvogn kommer kørende forbi.

Så jeg spekulerede på, om vi kunne genoplive en gammel tradition, der ville vise folk, at deres tab bliver bemærket og delt af os alle?

Dennis Tobiasen, bedemand i Byens Bedemand

- I disse tider, hvor begravelser er begrænset til kun den nærmeste familie i kirkerne, er vores chance for at støtte mennesker i sorg begrænset. Så jeg spekulerede på, om vi kunne genoplive en gammel tradition, der ville vise folk, at deres tab bliver bemærket og delt af os alle? Det ville betyde alverden for familier i en tid med sorg og tab, skriver han på Facebook.

Opslaget er blevet delt over 5000 gange.

- Jeg kan huske for 15 år siden, da jeg tog min uddannelse, der lærte vi, at man skal vise respekt for afdøde, når de kører forbi i en rustvogn. Det tror jeg, måske vi har glemt i vores fortravlede hverdag, siger han til TV 2 Lorry.

Kunne jeg bede alle om lidt hjælp her i disse vanskelige tider (covid 19) I disse tider, hvor begravelser er begrænset...

Posted by Dennis Tobiasen on Friday, April 10, 2020

Kun få i kirken

Han oplever, at færre og færre følger den gamle tradition om at vise respekt for et ligtog, men under corona-krisen mener han altså, at tiden er kommet til at bringe traditionen tilbage.

Selvom forsamlingsforbuddet på højest 10 personer ikke gælder til begravelser, så skal der stadig være fire kvadratmeter i kirken til hver deltager.

Det betyder, at mange pårørende ikke har mulighed for at deltage eller af frygt for coronasmitte vælger at blive væk.

Dennis Tobiasen håber, at hans lille opråb vil ændre folks adfærd, når de ser en rustvogn køre forbi.

Selvom forsamlingsforbuddet på højest 10 personer ikke gælder til begravelser, så skal der stadig være fire kvadratmeter i kirken til hver deltager. Det kun de nærmeste, der kan deltage i mange begravelser.