Lokalt

Kunderne blæste på coronareglerne – nu står frivillige vagt

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

En lokal købmand har fået frivillige vagter, mens en anden har installeret plexiglas.

På trods af myndighedernes opfordringer oplever købmand Kurt Foged Nielsen fra Rørvig problemer med at få folk til at handle en-og-en i hans købmandsbutik.

- Der er nogen, som ikke kan forstå reglerne. Og så skal vi nogle gange stå og diskutere med dem og forklare, at det er både for deres egen og for medarbejdernes skyld, siger han.

Kurt Foged Nielsen er godt frustreret over at "skulle gå og lege politimand", men nu har han heldigvis fået en hjælpende hånd.

Nogle af hans faste kunder er trådt til for at hjælpe frivilligt med at holde orden i den lille købmandsbutik.

- De kom selv og foreslog det. Det er vi meget taknemmelige for, da vi har nok at gøre med at fylde varer på hylderne og betjene kunderne, siger købmanden.

De frivillige vagter står i indgangen og siger "kun en kunde per husstand" og "husk at spritte fingre", forklarer han.

Lukker butikken ved trængsel

Lidt længere mod syd i byen Vig har en lokal købmand også taget nye midler i brug for at passe på både kunder og medarbejdere.

Medarbejderne i Superbrugsen i Vig udtrykte i dagene op til den traditionelt travle påskeuge bekymring for det store rykind. Men brugsuddeler René B. Rasmussen var ikke meget for at skulle have en vagt i butikken, som medarbejderne foreslog.

- Jeg vil hellere have, at der bliver tilkaldt en leder, hvis kunderne står for tæt. Og så har vi også mulighed for at lukke døren, forklarer brugsuddeleren.

For et par uger siden delte René B. Rasmussen et opslag på Facebook, hvor han langede ud efter de kunder, som ikke respekterede reglerne om kun at komme en fra hver husstand på indkøb.

Men det går bedre nu, oplever han – selvom det langtfra er alle, der husker at bruge håndspritten, som han har sat frem.

- Kunderne kommer sjældnere, men køber mere. Den adfærd har vi set, og det giver bedre plads i butikken, siger René B. Rasmussen.

Væg af plexiglas

Dog har der været risiko for trængsel i påskedagene. To af kasserne står vendt mod hinanden, hvilket gør det svært at holde afstand, hvis begge kasselinjer er åbne.

Derfor har René B. Rasmussen nu fået bygget en fire meter lang væg af plexiglas mellem kasserne.

- Kunderne står tæt, men med en plade mellem sig, siger han og indrømmer, at idéen er tyvstjålet fra en kollega hos Daglig Brugsen Vig Lyng.