Lokalt

Hjemmeværnet sættes ind mod trafikkaos ved genbrugspladser

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Politihjemmeværnet skal fra onsdag morgen holde styr på trafikken ved genbrugspladserne i Sønderborg og Varde, hvor der har været lange køer.

Det gode vejr har lokket mange corona-hjemmegående til oprydning og forårsklargøring af haven. Det har man mærket på mange genbrugsstationer efter genåbningen i sidste uge.

Nogle steder har der nærmest været kaos med lang kø udenfor genbrugspladserne.

Allerede søndag var politiet ude med de første henstillinger om at køre hjem igen, hvis der var kø.

- Det har folk ikke lyttet til i tilstrækkeligt omfang. Derfor er politihjemmeværnet nu klar med regulering af trafikken ved genbrugspladserne i Varde og Sønderborg kommune, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

På de steder ved genbrugspladser, hvor det skønnes nødvendigt af hensyn til færdselssikkerheden, vil der blive opsat færdselstavler, som trafikanterne skal følge.

- Hjemmeværnet og politiet vil som altid anvende dialog og udvise konduite. Men hvis bilisterne ikke følger skiltningen på stedet, kommer bødeblokken frem, siger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Genbrugspladserne åbnede 31. marts efter at have været lukket i 14 dage. Lukningen var blandt de mange initiativer, som regeringen tog for at nedbringe risikoen for smitte med coronavirus.