Unge køber ind for ældre for småpenge i coronatiden
Når de ældre i Karlemoseparken skal blive inden døre og ikke kan komme på indkøb, springer de unge i området til for at hjælpe.
I disse tider med coronavirus kan det svært for ældre at få ordnet indkøb af dagligvarer, da de som gruppe bliver opfordret til at isolere sig fra omverdenen for at passe på helbredet.
Det problem er man også opmærksom på i boligområdet Karlemoseparken i Køge.
Derfor har man oprettet en såkaldt indkøbspatrulje til at hjælpe de ældre beboere, som ikke kan komme ud for at købe ind.
Det fortæller Özcan Tecer, der er projektleder i Boligselskabet Sjælland, som administrerer Karlemoseparken.
- Det er et projekt, vi har sat i gang, i forhold til at vi har beboere i området, som ikke har mulighed for at tage ud at handle. Lige nu er vi i en tid, hvor de er endnu mere udfordret end normalt på grund af helbredet, siger han til TV 2 Lorry.
Unge handler med ladcykel
Indkøbspatruljen består af to unge mennesker, som bor i området, og de tjener lommepenge ved at gå på indkøb for ældre beboere.
Indkøbene må maksimalt være for 300 kroner per gang, og de unge må højst sendes ud til to forskellige supermarkeder per indkøb. Boligselskabet har sørget for cykler med lad, som kan bruges til de indkøbte varer.
Tidligere har man haft kørt projektet for ældre, der havde gangbesvær, men det nuværende projekt blev sat i søen for bare en uge siden, og første indkøbstur var i torsdags.
- Vi fik besked om, at beboerne ikke havde mulighed for selv at tage ud at handle, så vi satte det hurtigt i gang - der gik måske tre dage, siger Özcan Tecer.
Dejligt at gøre en god gerning
Hjælpen finder sted hver tirsdag og torsdag fra klokken 16 til 18, hvor de unge får en sms om, hvilke beboere der gerne vil have købt ind. De tager så ud til beboeren for at hente indkøbsseddel og penge.
En af dem, der er en del af indkøbspatruljen, er 15-årige Sahra Dizdar.
- Grunden til, at jeg rigtig gerne ville have arbejdet, er, at jeg synes, jeg gør en god gerning, og så at jeg kommer til at snakke med de gamle mennesker. De bliver glade for, at man hjælper dem, og det er det vigtigste, siger hun.
Hun får 54 kroner i timen for købe ind for de ældre i Karlemoseparken - en arbejdsform, som hun synes er rigtig hyggelig, og som hun godt kan lide.
- Den ene gang, jeg har været ude indtil videre, var for en ældre dame. Der blev hun rigtig glad. Hun gav endda drikkepenge, så det var rigtig sødt af hende. Vi snakkede lidt sammen, og hun så meget glad ud. Hun sagde, at det var en rigtig god gerning af os unge, at vi vil hjælpe dem, siger Sahra Dizdar.