Lokalt

Sygehus lukker døre - vagter skal bevogte indgange

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Slagelse Sygehus låser nu flere døre for at sikre, at ingen uvedkommende kommer ind på sygehuset. Kun tre indgange er åbne, og de bemandes med vagter.

På Slagelse Sygehus har de taget et helt nyt skridt i kampen mod coronavirus. De har låst dørene. I hvert fald mange af dem.

Kun tre hoveddøre holdes åbent, som fremover vogtes af personale, og alle andre døre bliver låst.

- Vi ved ikke nøjagtigt, hvad vi kommer til at stå i de kommende uger. Nu lukker vi vores døre, så kun de rette pårørende kan komme ind uden at bevæge sig for meget omkring, siger Niels Reichstein Larsen, hospitalsdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Vi ønsker at bremse smittekæderne, og derfor lukker vi en række indgange

Niels Reichstein Larsen, hospitalsdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

Vil bremse smittekæde med lukket døre

Sygehusledelsen har besluttet at lukke og låse de mange døre, som fører ind til Slagelse Sygehus, for at bremse risikoen for smitte af coronavirus.

- Hvis man er i tvivl om, hvor man skal hen som patient, og man måske er syg, så risikerer vi at få spredt smitten mere, end vi ønsker. Vi vil gerne kontrollere, hvad der kommer ind og ud af sygehuset, så vi kan bremse smittekæderne mest muligt, siger hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen.

Låste døre holder sprittyve væk

Dørene låses også for at holde uvedkommende personer helt væk fra sygehuset.

Ved at vi har vores indgange lukket, har vi kontrol over, hvem der går ind og ud

Niels Reichstein Larsen, hospitalsdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

- Vi har hørt om på andre sygehuse, at der er nogle, der går ind og tager noget, der ikke tilhører dem, for eksempel sprit eller andre værnemidler. Ved at vi har vores indgange lukket, og vi har kontrol over, hvem der går ind og ud, er det også lettere for os at styre, om det er folk, der har et ærinde, der kommer ind på sygehuset, siger hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen.

- Vi har lukket sidst på aftenen og om natten, og nu gør vi det også om dagen.