Sygehuse oplever tyverier af håndsprit

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Coronavirussens indtog har gjort håndsprit til en meget efterspurgt vare.

Coronavirussen har p√• mange m√•der skabt en h√łjst us√¶dvanlig situation i Danmark. Mange offentlige institutioner er lukket, der hamstres dagligvarer i landets butikker, gr√¶nseovergange lukker midlertidigt, og p√• sygehusene er alle ikke-akutte operationer aflyst.

Og netop p√• sygehusene m√¶rker man i h√łj grad, at ikke meget er normalt. Her er folk nu begyndt at stj√¶le h√•ndsprit fra toiletterne.

- Jeg kan bekr√¶fte, at der er forsvundet h√•ndsprit fra toiletter, og at det er uhensigtsm√¶ssig adf√¶rd. Vi opfordrer derfor folk til at lade h√•ndspritten h√¶nge, s√• der ogs√• er til den n√¶ste g√¶st, lyder det fra Mikkel Dybtved-Ntarampa Andersen, der er presseansvarlig hos Sygehus S√łnderjylland.

Tyverier fra flere sygehuse

Og det er ikke kun p√• toiletter hos Sygehus S√łnderjylland, tyverierne foreg√•r. B√•de hos Sygehus Lilleb√¶lt og Sydvestjysk Sygehus bekr√¶fter man, at der rapses h√•ndsprit. Hvor stort omfanget af tyverierne er, kender man endnu ikke.

Det er heller ikke let at f√• fat i h√•ndsprit lige nu. Og finder man noget, skal man til lommerne. Hos webapotek.dk ligger literprisen normalt p√• 125 kroner, men her er alt udsolgt. Hos engrobutikken Dagrofa er prisen for h√•ndsprit i skumudgave steget til 550 kroner. Dagrofas presseafdeling siger i dag til TV SYD, at √•rsagen til den h√łje literpris p√• h√•ndsprit er, at leverand√łrerne har skruet priserne kraftigt op.