Coronavirus

Alle elever i en 5. klasse sættes i karantæne efter coronasmitte

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Skolen holder fortsat åben for de andre godt 550 elever og 75 lærere.

I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at der var blevet konstateret smittetilfælde hos to elever. De oplysninger blev senere ændret til, at ingen elever var smittet. Nu fortæller skoledirektør for Aarhus Kommune, Martin Østergaard Christensen, at én elev fra en femteklasse er smittet.

En femteklasse og to lærere på Malling Skole i Aarhus Kommune er sendt i karantæne på grund af coronavirus.

Det skyldes, at en elev i klassen er smittet. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at sende hele klassen og de to lærere i karantæne, oplyser skoleleder på Malling Skole, Klaus Lundgaard Schuber.

Derudover er andre børn på skolen også i karantæne, fordi de har været i kontakt med den smittede, oplyser skolelederen.

Fortsat kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed

Inden femteklassen blev sendt i karantæne, var Styrelsen for Patientsikkerhed i kontakt med skolen, forældre og elever.

- Styrelsen har spurgt ind til, hvor tæt man har været på de smittede, og i hvor lang tid, siger Klaus Lundgaard Schuber.

På baggrund af samtaler valgte styrelsen, at sende femteklassen og de to lærere skulle i karantæne.

Klaus Lundgaard Schuber fortæller også, at skolen fortsat er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der holder øje med, om situationen udvikler sig.

Entydige meldinger

Mange forældre spørger, hvad næste skridt er, og Malling Skole bliver i øjeblikket kimet ned af forældre, der ikke ved, om de skal sende deres børn i skole.

For at skabe klarhed og sørge for, at der kommer entydige meldinger, har kommunen oprettet en hjemmeside til skoleledere, så de kan svare på spørgsmål om coronavirus ud fra et oplyst grundlag, siger skoledirektør for Aarhus Kommune, Martin Østergaard Christensen.

Derudover holder Børn og Unge i Aarhus Kommune et dagligt beredskabsmøde om coronavirussen. På mødet bliver de informeret om status på skoler og daginstitutioner og modtager oplysninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Flere folkeskoler i Aarhus

I alt er elever fra tre-fem folkeskoler i Aarhus blevet i karantæne på grund af frygt for corona, skriver Aarhus Stiftstidende.

Eleverne er blevet sendt hjem, fordi deres forældrene er i karantæne efter mistanke om coronavirus. Dermed må børnene ikke komme på skolerne af frygt for, at de kan blive smittede og bære det med i skole.