Lokalt

Taxabranche hårdt ramt af corona-frygt: Har aldrig oplevet noget lignende

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Taxaselskaber mærker en nedgang i antallet af kørsler som følge af frygten for coronasmitte. Især antallet af ture til og fra lufthavnen er faldet.

I sine 17 år som taxachauffør har Lauge Haulrik aldrig oplevet noget lignende.

- Der er helt tomt, siger han om bestillingslisten, som han kan tilgå fra instrumentbrættet i taxaen.

Fra kabinen peger han over på den plads foran Københavns Lufthavn, der er allokeret til bestilte taxaer. Den er tom.

- Der er jo ingen, siger han.

Frygten for at sprede den smittefarlige coronavirus har ramt taxabranchen hårdt.

Taxaselskaberne oplever for tiden en tilbagegang i antallet af kunder. Især kørslerne til og fra lufthavnen, hvor antallet af flyrejsende siden starten af året er dalet, er hårdt ramt.

- Jeg plejede at have tre-fire bestilte kørsler fra lufthavnen om ugen. Nu er det nærmere én om måneden, siger Lauge Haulrik.

Taxaselskaber er bekymrede

Det samme billede genkender flere taxaselskaber i hovedstadsområdet.

- Det har påvirket kørslen negativt. Særligt omkring lufthavnen, hvor rejseaktiviteten er sat ned til absolut nødvendige, siger Rasmus Krochin, der er kommunikationschef hos DanTaxi.

Hos taxaselskabet 4x27 frygter man, at frygten for coronavirus kommer til at påvirke hele sommeren.

- Vi mærker, at aktiviteten er gået ned. Særligt omkring lufthavnen. Vores trafik følger normalt lufthavnens og hotellernes en til en. Så når de er i vækst eller falder, gør vi også, siger Thomas Petersen, der er administrerende direktør i 4x27.

- Vi er noget bekymrede for den kommende turistsæson, og om turisterne udebliver – eksempelvis fra krydstogterne, siger han.

Taxa 4x35 oplyser i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at januar og februar har været nogenlunde på niveau med sidste år, mens antallet af kunder de første dage i marts har været lavere.

Selv frygter chaufføren Lauge Haulrik, at nogle vognmænd kan blive tvunget til at lukke, hvis udviklingen fortsætter. Men den slags er ude af hans hænder.

Så hvad laver du så, når nu der ikke er så mange kunder?

- Ja, så sidder jeg i bilen og læser nyheder på nettet om coronavirus, siger han.