Lokalt

Ægtepar fik to Michelin-stjerner til restaurant med firedages arbejdsuge

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Restaurant Jordnær i Gentofte er en af de to københavnske restauranter, der fik en ekstra Michelinstjerne

De befandt sig allerede i det gode selskab, men med mandagens stjerneuddeling fra Michelin-guiden, er restaurant Jordnær i Gentofte kommet ind i den lille eksklusive kreds af danske restauranter, der har to Michelin-stjerner.

I samme klub finder man i TV 2 Lorrys sendeområde også restauranterne Alchemist (der røg direkte fra nul til to stjerner, red.), AOC, Kadeau og Noma.

Kun en enkelt dansk restaurant har tre stjerner - det er Geranium, der ligger på Østerbro i København.

Og mandagens ekstra Michelin-stjerne har ikke overraskende udløst stolthed hos folkene bag Jordnær.

- Det er nok ikke helt sunket ind endnu. Vi har arbejdet hen imod det her og havde ambitioner om det. Og når det så sker, så kan man ikke få reaktionerne ud, lyder det fra Eric Vildgaard, der ejer restaurant Jordnær sammen med sin kone Tina Kragh Vildgaard.

Restauranten har satset på 'det nordiske køkken', som samtidig skal være bæredygtigt.

Tårer og champagne

Michelin-stjernerne blev uddelt mandag eftermiddag i Trondheim i Norge, og parret bliver til tirsdag morgen. Så går turen tilbage mod Danmark - og så skal den ekstra stjerne fejres sammen med medarbejderne.

- Det er jo lige så meget deres indsats, som hyldes. Og mon ikke der kommer til at trille en tåre ned ad kinderne i morgen, mens vi får et lille glas champagne sammen, siger Eric Vildgaard til TV 2 Lorry.

Han og Tina Kragh Vildgaard indførte fire dages arbejdsuge for deres medarbejdere allerede før sidste års Michelin-uddeling. Jordnær holder dermed lukket både søndag, mandag og tirsdag.

- Hvis vi har fem-dages arbejdsuge, så yder personalet måske 80 procent, for det er lange dage. Nu, hvor vi har fire dages arbejdsuge, yder de 100 procent, forklarer Tina Kragh Vildgaard i telefonen fra Trondheim.

Noget kan tyde på, at satsningen er rigtig. For ud over stjerne nummer to kan folkene bag Jordnær også bryste sig af, at restauranten af Michelin er udpeget som den restaurant, der har den bedste service.

Har seks børn

Ægteparret har tilsammen seks sammenbragte børn i alderen 2 til 11 år. De nyder også godt af forældrenes firedages arbejdsuge, som samtidig giver lidt mere mand-kone-tid, som Eric Vildgaard udtrykker det.

- Men selvfølgelig kan vi aldrig holde helt fri, konstaterer han.

Parret kommer ikke til at hvile på hverken laurbær eller stjerner.

- Det er vores ambition, at i morgen skal vi være bedre end i dag. Så selvfølgelig drømmer vi om mere. Hvis man ikke drømmer om den tredje stjerne, så kan man lige så godt stoppe. Vi kan ikke svare på, hvad der skal til - men vi vil gøre alt for at blive den bedste restaurant i verden, fastslår Eric Vildgaard.

Menuen på Jordnær består i øjeblikket af kammuslinger, jomfruhummere, rå rejer, krabber, kaviar og andre lækkerbiskener fra havet.