Lokalt

Unik mulighed for giftelystne under fodbold-EM - bliv viet på kendt bro

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Til sommer kommer EM i herrefodbold til København, hvor de fodboldglade par får til lov at blive viet på den bro, der udgør Københavns EM-logo.

12. juni fløjtes EM i herrefodbold i gang, og som en af turneringens 12 værtsbyer skal København stå for et brag af en fodboldfest.

Men det er ikke kun fodbolden, der skal hyldes. Det er også kærligheden.

Jeg glæder mig til at vie fodboldglade par fra både Danmark og udlandet på åbningsdagen.

Frank Jensen, Københavns overborgmester

Københavns Kommune har nemlig besluttet, at par helt ekstraordinært kan få lov til at blive viet på Cirkelbroen i København 13. juni 2020.

- Det bliver en kæmpe folkefest for københavnere og gæster i alle aldre, når EM kommer til København til sommer. Sammen fejrer vi fodbolden og fællesskabet – og selvfølgelig skal vi også fejre kærligheden, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i en pressemeddelelse.

Overborgmesteren har også meldt ud, at han selv kommer til at vie nogle af parrene på dagen.

- Jeg glæder mig til at vie fodboldglade par fra både Danmark og udlandet på åbningsdagen, hvor fantastiske København viser sig fra sin bedste side, siger han.

Hvorfor Cirkelbroen?

Der er ikke frit spil, hvis man ønsker at blive viet i det fri i København. Kommunen fastsætter nogle bestemte datoer og steder, hvor vielser vil være muligt. Og nu er Cirkelbroen og 13. juni altså tilføjet til den liste.

Og der er en helt særlig årsag til, at vielserne kan foretages på lige netop Cirkelbroen.

Broen er nemlig blevet udvalgt som Københavns logo under dette års EM. UEFA har nemlig bestemt, at værtsbyernes logoer skal bestå af broer.

Vi er rigtig glade for, at der er mulighed for at blive viet på Cirkelbroen, som samtidig er en symbolsk markering af den brobygning, parrene står over for med deres ægteskab.

Lene Kryger, direktør for EURO 2020 København

Årsagen er, at broer ifølge UEFA er det universelle symbol på forbindelse. Broer krydser barrierer, broer forbinder modsætninger og mennesker. Ligesom fodbold, lyder det.

- Vi er rigtig glade for, at der er mulighed for at blive viet på Cirkelbroen, som samtidig er en symbolsk markering af den brobygning, parrene står over for med deres nye ægteskab, siger direktør for EURO 2020 København, Lene Kryger.

Hvordan bliver jeg gift på Cirkelbroen?

For at blive viet på Cirkelbroen skal man skrive sig op på Københavns Kommunes hjemmeside.

Vielserne vil finde sted mellem klokken 12.00 og klokken 16.00 13. juni, og det koster 950 kroner at blive viet i det fri.

Efter vielsen kan man tage over i Telia Parken, hvor Danmark skal spille sin første hjemmekamp mod Finland.