Lokalt

Træer placeret midt på helt ny cykelsti

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Aalborg Kommune erkender at have begået en fejl, som der nu er ved at blive rettet op på.

Et billede af cykelstien på Vestre Fjordvej i Aalborg er på kort tid blevet meget populært i Facebookgruppen Aalborg i små fotoglimt, som har næsten 12.000 medlemmer.

Billedet viser, hvordan tre vejtræer står midt på den nyanlagte cykelsti mellem vejbanen og fortovet, og at cyklisterne bliver ledt over i små "lommer" til højre for vejtræerne. Lommer, som man kun kan komme sikkert igennem, hvis cyklens fart sænkes gevaldigt.

Aalborg kommune reagerede hurtigt, da de blev gjort opmærksom på, at tre træer var blevet placeret midt på cykelstien.

Løsningen får ikke ligefrem pæne ord med på vejen i kommentarsporet i Facebookgruppen. Blandt andet påpeges de åbenlyse problemer med cyklisternes sikkerhed på strækningen.

- Vi har begået en fejl

Hos Aalborg Kommune er man da også hurtige til at erkende den bommert, vejtræernes placering er:

- Vi har begået en fejl, og det kan vi ligeså godt sige. De er jo ikke indrettet, så man med bare nogenlunde fornuft kan gebærde sig forbi med cykler, siger stadsingeniør Svend Erik Pedersen.

I Facebookgruppen har borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der i øvrigt selv er en ivrig cyklist, også forklaret sig i kommentarsporet.

Her skriver han, at By- og Landskabsforvaltningen har strakt sig langt for at bevare de tre unge vejtræer, men at den løsning, man fandt frem til, tydeligvis ikke fungerer.

Han skriver videre, at vejtræerne bliver fjernet, så cyklisterne kan holde farten oppe på en lige og sikker strækning på Vestre Fjordvej. Et arbejde, der allerede gik i gang torsdag.

borgmester Thomas Kastrup-Larsen Video: TV 2 Nord

Fejlbyggeri på cykelstier andre steder

Der har i år 2020 været flere tilfælde af fejlbyggeri midt på cykelstierne i Danmark.

I midten af januar kunne TV 2 fortælle, at to lygtepæle, der var placeret midt i en nyanlagt cykelsti i Esbjerg, var blevet fjernet igen.

Og få dage efter var det TV 2 Øst, der kunne vise et nyanlagt fortov i Kalundborg med en lygtepæl placeret i midten af fliserne.