Lokalt

Kørelærer taget for spritkørsel med elev bag rattet

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En kørelærer fra Viborg-egnen sad på passagersædet, da politiet stoppede bilen. Alligevel er han nu sigtet for at køre med sprit i blodet.

Som kørelærer skal man lære nye trafikanter, hvordan man begår sig i trafikken. Men en mandlig kørelærer fra Viborg-egnen gik ifølge politiet ikke ligefrem forrest med det gode eksempel, da han tirsdag havde en køretime i Viborg.

Klokken 13.56 blev den 52-årige kørelærers bil vinket ind til siden af en af politiets patruljevogne i Gravene i Viborg.

Der var tale om en rutinemæssig kontrol, men betjentene fik hurtigt mistanke om, at kørelæreren var påvirket af spiritus, og den mistanke blev bestyrket, da han blæste i et alkometer. Han blev derfor taget med på skadestuen for at aflevere en blodprøve, der skal vise den nøjagtige promille.

Selvom kørelæreren ikke selv sad bag rattet, er han nu sigtet for spirituskørsel.

- Eleven var førstegangserhverver. Han har altså ikke et kørekort, og dermed er kørelæreren at betragte som fører af bilen, forklarer politikommissær Jesper Brøndum fra lokalpolitiet i Viborg.

Han er forarget over, at en kørelærer tilsyneladende sætter sig i bilen med spiritus i blodet, og det samme er formanden for Dansk Kørelærer-Unions Viborg-afdeling, Marianne Ankær Tollund.

- Jeg har ikke selv hørt om sagen, men det er selvfølgelig noget, vi tager stor afstand fra. Det står virkelig skidt til, hvis ikke lige netop vi skulle kunne vise vejen for de unge bilister, siger hun til TV MIDTVEST.​