Lokalt

Vandet stiger stadig ved Limfjorden - har kun ti centimeter at give af

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Flere steder i det jyske kæmper fortsat med vandet efter den kraftige storm, der søndag og mandag passerede landet.

Der er fred og ro, men vandet i Limfjorden bliver ved med at stige. Sådan lyder det fra Anders Givskov Hansen fra Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune, som nøje overvåger vandstandssituationen.

Vandet er steget støt siden mandag eftermiddag, og det ventes, at det vil blive ved med at stige indtil onsdag middag.

Lige nu er vandstanden 1,42 meter over normalen ved Løgstør, og ifølge prognosen fra DMI så topper det onsdag middag med 1,74 meter over daglig vande. Det betyder, at byens højvandssikring på 1,90 meter kommer til at klare højvande, men forholdene kan hurtigt ændre sig, hvis vinden tager til eller skifter retning.

- Der er kun ti centimeter at give af, så vi holder øje hele tiden, siger Anders Givskov Hansen fra Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune til TV2 Nord.

Park & Vej har sikret med både betonklodser og sandsække flere steder, og borgere i de berørte områder kan hente sandsække på Materielgården i Løgstør. Derudover skal Park & Vej i løbet af formiddagen pumpe vand væk fra et området på havnen.

Flere byer kæmper med vandet

I flere andre byer ved Limfjorden i Vesthimmerlands Kommune truer vandet. I både Rønbjerg og Hvalpsund ventes det også, at vandet når op til kajkanten, og også her kan man få udleveret sandsække.

Også i Hvide Sande og andre havnebyer har de det seneste døgn kæmpet mod store mængder vand ved havnene på grund af den kraftige storm, der søndag og mandag har hærget landsdelen, skriver TV Midtvest.

Højvande i Limfjorden ventes tirsdag at nå op på 1,60 meter over normalen. Ifølge prognosen sker det ved midnat.

Langs Vestkysten toppede vandet allerede mandag, skriver TV SYD.

Kommune har sendt advarsel til borgere

I Holstebro holder kommunen også øje med vandstanden omkring Storå, hvor vandet mange steder flyder over sine bredder, og det ses blandt andet tydeligt på parkeringspladser og cykelstier i midtbyen.

Vandproblemerne i Storå skyldes dog ikke stormen, men udelukkende de store mængder nedbør, der er faldet det seneste lange stykke tid.

Der ligger lige nu meget vand på parkeringspladsen ved Kvickly i Holstebro.

Vandstanden er lige nu på ni meter over normal havniveau, hvilket har fået kommunen til at sende en advarsel ud til borgerne om at tage sine forholdsregler, hvis der skulle komme store mængder nedbør, skriver TV Midtvest.

De kommende dage kan vandstanden nå op på 9,2 meter, men vandstanden skal helt op på 9,8 meter, før det bliver kritisk.

- Så der er et vist spillerum, inden der begynder at komme voldsomme skader. Der skal komme en del vand, før vi når derop, siger Poul Munk-Poulsen, der er chef i Holstebro Kommunes Teknik- og Miljøafdeling.