Lokalt

Skraldemænd strejker: - Vi er utilfredse med de løgne, der er skrevet om os

Tirsdag formiddag har 90 skraldemænd nedlagt arbejdet. De føler sig uretfærdigt behandlet i pressen og mener ikke, arbejdsklimaet er så ringe som beskrevet i en artikel. Kresten Mosbæk / TV 2 Nord
TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Tirsdag formiddag har 90 skraldemænd nedlagt arbejdet.

Opdatering klokken 10.30: Skraldemændene har genoptaget arbejdet. Alle borgere i Aalborg Midtby får dermed atter afhentet skrald, og alle genbrugsstationer i Aalborg Kommune vil åbne til sædvanlig tid.

Skraldemændene i Aalborg Kommune har nedlagt arbejdet i protest mod en artikel i Nordjyske, hvor skraldemændenes arbejdsmiljø bliver kritiseret.

Siden klokken 7 tirsdag morgen har omkring 90 skraldemænd været samlet ved hovedkontoret på Over Bækken i Nørresundby.

Det er simpelthen ikke rigtigt, at vi generelt er utilfredse og har et dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Jan Jessen, tillidsmand, Aalborg Renovation

Dermed står omkring 40 skraldebiler tirsdag morgen stille. Der vil ikke blive afhentet skrald i Aalborg Midtby, Skalborg, Aalborg Øst, Vestbyen, Hasseris og Nørresundby.

- Vi er utilfredse med, at Nordjyske kun har beskrevet den ene side af sagen. Det er kun to medarbejdere, der har beklaget sig til dem – resten af os er faktisk glade for vores arbejde, siger tillidsmand Jan Jessen og fortsætter:

- Det er simpelthen ikke rigtigt, at vi generelt er utilfredse og har et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Hvis det var tilfældet, havde vi stillet vores skraldebiler for længe siden. Vi opfylder alle krav, og vores klimamåling ligger i top.

- Vil ikke tage borgerne som gidsler

Kritikken bygger på enkelte medarbejderes beskrivelse af urimelige arbejdsvilkår og et dårligt arbejdsmiljø.

Fortsætter strejken vil genbrugspladserne i resten af Aalborg Kommune ikke åbne til tiden.

- Vi gør det ikke for at tage borgerne som gidsler. Vi gør det dels for at fortælle Nordjyske, at vi ikke finder os i, at de bare kører deres eget løb og er ligeglade med fakta, som vi har fremlagt dem – blandt andet vores gode klimamåling, siger Jan Jessen.

- Og så ønsker vi at signalere til omverdenen, at vi er et firma, hvor vi har det godt. Selvfølgelig er vi ikke fejlfrie, for vi er omkring 190 herude, så der er ting, der skal ordnes. Men det billede, Nordjyske har givet af os, er helt urimeligt, mener Jan Jessen.

Tillidsmanden oplyser, at man forventer at genoptage arbejdet inden for få timer. Han har desuden planer om at tale med chefredaktør på Nordjyske, Søren Christensen, i løbet af tirsdagen for at diskutere kritikken af artiklen, som man endnu ikke har forholdt avisen.

TV 2 Nord arbejder på at få en kommentar fra chefredaktør på Nordjyske, Søren Christensen.