Lokalt

Turister finder havskildpadde i Danmark

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Havskildpadden blev fundet af nogle tyske turister, og den er cirka 30-40 centimeter lang.

Det sker yderst sjældent, at en havskildpadde lægger vejen forbi de kolde, danske have, men i dag blev der fundet en mindre havskildpadde, der var skyllet op på vestkysten ud for Blåvand.

- To tyske turister så skildpadden kæmpe med at komme ud i vandet igen, fordi den hele tiden blev skyllet op af bølgerne, fortæller dyrepasser ved Blåvand Zoo, Kathrine Sørensen.

Skildpadden var meget medtaget, og derfor valgte turisterne at tage den med til Blåvand Zoo, hvor dyrepasserne fik den i noget vand og begyndte at pleje den. Efter at være kommet i dyrepassernes hænder har skildpadden fået det bedre.

- De er mega sjældne i Danmark, så jeg er helt vildt taknemmelig for at være med til at redde den. Det er en helt vild oplevelse, siger Kathrine Sørensen.

Skildpadden får nyt hjem

Hos Blåvand Zoo mener man, at skildpadden er af arten karette.

Her er man dog kun vant til landskildpadder og ikke de sjældne havskildpadder. Derfor ringede Blåvand Zoo til Den Blå Planet for assistance, og nu skal skildpadden flyttes til det københavnske akvarium. Den Blå Planet er det eneste sted i Danmark, hvor der er havskildpadder.

- Vi er spændte på, om der sker bedring, og om den kan klare sig, når Den Blå Planet overtager den. Den virker frisk nu, så jeg tror, chancerne er ok, siger Kathrine Sørensen.