Lokalt

Her er fem gode råd, hvis du skal spille julemand

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Inden længe vil adskillige danske hjem få besøg af selveste julemanden. Eller er det nu den rigtige julemand?

Det er en fast tradition i mange hjem.

Fædre eller bedstefædre iklæder sig de magiske, røde dragter med dertilhørende – mere eller mindre autentisk – hvidt julemandsskæg, smider sækkene over skulderne og forsøger sig med sit bedste: "Ho-ho-ho!"

Men hvordan får man overbevist børnene om, at man er den rigtige julemand?

TV 2 Nord har talt med en professionel julemand, der giver fem gode råd. Læs med herunder - og se videoen i toppen af artiklen:

RÅD NR. 1: LAV EN BYTTEORDNING MED NABOEN

  • Hvis far er julemand, så mangler han omkring træet, når man skal danse rundt. Derfor er det vigtigt at bytte med naboen, så far er julemand i naboens hus, og naboen er julemand i jeres hus

RÅD NR. 2: FODTØJET SKAL VÆRE I ORDEN

  • Det er så vigtigt, at de sko man har på, er rigtige julemandssko. Altså ikke nogen man har hentet i bryggerset, for så kan børnene se, at det er fars brune ECCO-sko, julemanden har taget. Og så ved de jo godt, at det ikke julemanden.

RÅD NR. 3: KUL TIL DE UARTIGE

  • Som julemand kan man lige have et stykke kul i lommen, som de uartige børn kan få. Og så kan man jo lige sige: Hvis du bliver artig, så får du også en slikkepind i stedet for kul.

RÅD NR. 4: DROP SLANKEKUREN I EFTERÅRET

  • Slankekure kan man kun gå på i foråret, fordi om efteråret – når vi når hen efter sommeren, og man er færdig med at imponere julemor med sin krop – så skal man begynde at spise godt med risengrød med masser af smør i, så man kan nå at komme til at passe sin julefrakke igen.

RÅD NR. 5: TRÆN DIN JULEMANDSSTEMME

  • Det er jo risengrøden og smørklatten, der danner grobunden for, at ”ekko-dalen” virker, når man skal sige "Ho-ho-ho". Og så er det vigtigt at have en rolig stemme, så de små spæde børn ikke bliver forskrækket, når I kommer ind og siger: "Ho-Ho-Ho!"