Lokalt

Svindlere franarrede hans mor penge dagen efter faderens bisættelse

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Internetsvindlere bliver stadig mere udspekulerede. Der snydes for et stigende antal millioner.

Henrik Rebbe fra Thisted mistede for bare en måned siden sin far. Allerede dagen efter dødsannoncen var ude, blev hans mor kontaktet af svindlere, der udgav sig fra at være fra Skifteretten. De lokkede Henrik Rebbes mor til at overføre 45.000 kroner til dem.

- Det har da været vanvittigt hårdt, og det har givet nogle søvnløse nætter af både den ene og den anden grund, siger Henrik Rebbe.

Sådan snød de

I telefonen lovede svindleren, at boet efter næsten 50 års ægteskab kunne være delt med få klik, hvis Henriks Rebbes mor delte en række personlige oplysninger.

- Det gør hun, fordi hun er ude af sig selv. Det er dagen efter, at min far er blevet bisat, så hun tænker ikke klart. Jeg synes godt nok, at det er ondskabsfuldt. Man kan ikke have meget hjerte, når man kan udnytte folk, som er i en situation af sorg, siger Henrik Rebbe.

Familien fra Thisted er desværre langt fra de eneste, der ender i kløerne på skruppelløse svindlere.

Svindel for millioner

Omfanget af internetsvindel er steget markant over de seneste år. I de første ni måneder af 2019 er der blevet svindlet for 24 millioner kroner, mens tallet for hele 2018 var 14 millioner kroner. Det viser nye tal fra bankernes brancheorganisation Finans Danmark.

Ifølge bankerne tegner der sig et mønster, hvor svindlerne især går efter ældre kvinder, der for nylig er blevet alene.

- Vi ser typisk, at de sager, der kommer, er den ældre generation, som ikke er så it-stærke, og så sikre på den digitalisering, der kommer, siger afdelingsdirektør hos Spar Nord, Anders Dørum Jensen.

Moderen er stadig mærket

Henrik Rebbes mors pengeinstitut tilbageførte de 45.000 kroner. Hun er stadig mærket af, hvordan hendes mands død blev misbrugt, og familien arbejder på at komme videre – blandt andet ved at være åbne om svindlen.

- Hvis jeg med den her historie kan gøre, at andre er opmærksomme på det, så føler jeg, at jeg har gjort en forskel, og det vil jeg hellere end gerne. Jeg vil gerne, at andre ikke står i samme situation, som jeg og min familie har stået i, siger Henrik Rebbe.