Slog betjent ned på båd og tog kvælertag på hans kollega

16x9
Arkivfoto. Politiet kom i klammeri med en 27-årig mand natten til søndag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV Midtvest

Betjent måtte slå en 27-årig mand flere gang for at få ham til at løsne halsgreb på kollega.

Tumult på en båd i Hvide Sande udviklede sig natten til søndag dramatisk.

En forbipasserende så tumult på en båd i havnen, og da en kvindes ansigt blev presset op mod et vindue i båden, tilkaldte den forbipasserende politiet.

Politiet fik anmeldelsen omkring klokken 01.40.

Da politiet ankom til havnen, var tumulten på båden ophørt, og kvinden kom ud til politiet og ville ikke have dem op på båden.

Politiet valgte dog alligevel at gå ombord, hvor de blev mødt af en opfarende 27-årig mand, der tidligere på aftenen havde været til julefrokost.

Tog halsgreb på betjent

Politiet brugte peberspray, men det havde ikke den ønskede effekt.

Manden slog betjenten, der havde sprøjtet peberspray, i ansigtet med et knytnæveslag, hvorefter han tog halsgreb på den anden. Med et greb om halsen pressede manden betjenten ned mod styrepulten på båden.

Betjenten, der var blevet ramt i ansigtet med et knytnæveslag, trak sin stav for at få sin kollega fri af halsgrebet, fortæller vagtchef Jens Claumarch til TV 2.

- Han slår flere gange på manden for at få ham til at slippe, men længe nytter det ikke noget. Betjenten overvejer at trække sin pistol, men gør det ikke. I stedet vender gerningsmanden sig på et tidspunkt mod betjenten, og betjenten slår ham i ansigtet med staven, hvilket får ham til at slippe grebet om halsen, siger Jens Claumarch til TV 2.

Betjent indlagt

Efter hændelsen blev de to betjente tilset af en vagtlæge.

Betjenten, som havde været udsat for halsgreb, var meget øm i nakken og halsen.

- Det har været en voldsom oplevelse, og jeg har da også kontaktet deres afdelingsleder, så der kan blive taget godt hånd om betjentene, siger Jens Claumarch.

Den 27-årige blev efterfølgende kørt på hospitalet i Herning, hvor der er blevet konstateret en mindre blødning i hovedet på ham. Han er nu indlagt til observation.

Kvinden, der også var til stede i båden, er uskadt.

Den 27-årige mand vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør i absentia.