Lokalt

Højgravid kvinde kolliderede med letbanetog

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Fredag aften lidt før klokken 23 kørte en bil og et letbanetog sammen i Aarhus. Det resulterede i flere aflysninger og forsinkelser.

Fredag aften gik det galt igen. Lidt før klokken 23 kørte letbanetoget og en bil sammen i krydset ved Nørreport og Kystvejen i Aarhus.

Bag rattet i bilen sad en 26-årig gravid kvinde. Det oplyser Østjyllands Politi.

- Den unge kvinde svingede til højre ind foran letbanetoget, der kom med lav hastighed, men toget kan jo ikke bare stoppe, så bilen drejede lige 180 grader, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi, Michael Ørum, til TV2 ØSTJYLLAND.

Både letbanetoget og den 26-årige kvindes bil slap med materielle skader.

Også kvinden og barnet i maven slap godt for ulykken.

- Da kvinden er højgravid, blev hun af sikkerhedsmæssige hensyn kørt på sygehuset i Skejby til tjek. Heldigvis slap hun med et chok, siger vagtchefen til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi undersøger nu nærmere, hvordan uheldet kunne ske. De har også underrettet Havarikommissionen, som også laver en undersøgelse af omstændighederne.

Ændringer og aflysninger

Østjyllands Politi fik anmeldelsen klokken 22.55, og selvom de fik ryddet op på stedet rimelig hurtigt, betød uheldet, at Letbanen måtte aflyse og ændre flere afgange.

Der var blandt andet både aflysninger og ændringer fra klokken 23 til midnat på strækningen mellem Aarhus H, Odder, Thorsøvej og Grenaa.

Uheldet resulterede også i forsinkelser og aflysninger på strækningen mellem Aarhus H og Lystrup.

Ifølge Midttrafik kører letbanen normalt igen lørdag.

Langt fra første gang

Det er langt fra første gang, bilister havner i uheld sammen med Aarhus Letbane. Det er omkring en måned siden, det skete sidst.

Her kørte en bil i et venstresving direkte ind i letbanetoget. Det skete i krydset ved Skejbybakken og Paludan Müllers-Vej.

I begyndelsen af oktober var den også gal. Her rykkede en lastbil køreledninger over ved Skødstrup Station.

I februar sidste år fik Aarhus Letbane ved hjælp af hvid maling lavet tydelige markeringer til bilisterne, så de kan se, hvordan de skal svinge rundt i et kryds uden at ende på skinnerne. Men det lader altså ikke til at være nok.