Lokalt

Sigtelse: Livgarder stjal drabsvåben aftenen før drab

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

En nu tidligere livgarder stjal ifølge en sigtelse et mordvåben på kasernen i Høvelte kort før drab.

I et retsmøde i næste uge ventes en nu tidligere livgarder at tilstå drab på sin ekskærestes nye kæreste.

Med tre skud dræbte en 43-årig livgarder en tidlig morgen i marts 47-årige Thomas Juhl på Stengårds Alle i Lyngby. Det ene skud sad i hjertet.

Nu tyder meget på, at sagen vil blive afgjort som en tilståelsessag. I næste uge er der nemlig i Retten i Glostrup berammet et retsmøde, og anklagemyndigheden har fremsendt en retsmødebegæring.

Af begæringen fremgår de sigtelser, der er rejst mod manden, og som han efter alt at dømme vil blive tiltalt og dømt for, hvis han ved næste uges retsmøde erkender sig skyldig.

Stjal pistol fra kaserne før drab

Drabet skete 22. marts omkring klokken 07.15. Her blev Thomas Juhl ramt af ét skud i hjertet, ét i venstre side af brystkassen og ét i lysken.

Pistolen, en 9-millimeter Neuhausen, stjal den 43-årige mand ifølge sigtelsen aftenen før drabet fra sin arbejdsplads, Høvelte Kaserne i Birkerød. Kasernen huser Den Kongelige Livgarde.

Udover pistolen stjal han også otte patroner, som passede i våbnet.

Ifølge retsmødebegæringen skete tyveriet torsdag 21. marts omkring klokken 23, altså godt otte timer før Thomas Juhl blev skudt og dræbt.

Ritzau har kontaktet advokat Finn Bachmann, der repræsenterer den 43-årige mand, der er sigtet i sagen, for at få svar på, hvordan han stiller sig til sigtelserne. Men Finn Bachmann oplyser, at han ikke er bemyndiget til at udtale sig om sagen.

Allerede kort efter drabet blev den 43-årige anholdt, og han blev samme dag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Forsvaret meldte også samme dag ud, at gerningsvåbnet tilhørte Forsvaret.

Men dengang fremgik det ikke af sigtelsen, at våbnet angiveligt var stjålet forholdsvis få timer før drabet.

Motiv kan være jalousi

Politiet oplyste, at der efter alt at dømme lå et motiv bag, som bundede i jalousi. I sommer fortalte Berlingske, at den dræbte dannede par med livgarderens ekskæreste.

Hun har fortalt, at hun forud for drabet flere gange underrettede Livgarden om, at hun var bekymret for den 43-årige. Efter en udsendelse til Afghanistan havde han nemlig udvist alvorlige tegn på psykiske problemer.

Det til trods skulle han ifølge Berlingske have været ansat i en stilling på kasernen i Høvelte, hvor han havde særlig adgang til kasernens våbendepot.

Retsmødet i Retten i Glostrup afholdes 11. december.