Lokalt

Frakendt førerret i ti år: Bragte andres liv i fare på gågade

Det var på den anden side af denne skulptur, at bilisten blev stoppet, da det igangværende Letbane-byggeri spærrer i øjeblikket. Google Street View / TV 2 Fyn
TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Føreren af en varevogn er dømt, efter han overtrådte 22 forhold i Odenses morgentrafik og bragte andres liv i fare.

En 58-årig mand er mandag blev dømt ved Retten i Odense for særlig farlig og hensynsløs kørsel under en biljagt 25. april i år. Under biljagten bragte den 58-årige adskillige menneskers liv i fare i morgentrafikken og på gågaden i Odense.

Ifølge anklagemyndigheden var det en skærpende omstændighed, at der samlet var tale om 22 strafbare forhold, der blandt andet dækker over, at han kørte uden kørekort og i påvirket tilstand.

- Det er sjældent, vi ser 22 forhold begået på én dag. Det er i den grovere kategori, når vi har med færdsel at gøre, siger anklagerfuldmægtig Julie Hansen.

Manden blev i retten idømt seks måneders ubetinget fængsel, en bøde på 15.500 kroner samt frakendelse af førerretten til 2029.

Blev stoppet af skulptur

Politiet blev opmærksom på manden, da en patruljevogn holdt i kø, og varebilen kørte forbi på cykelstien.

Men i stedet for at standse på politiets opfordring fortsatte den 58-årige fører og kørte over for rødt flere gange.

Efter cirka ti minutters jagt endte han på gågaden i den ende, hvor en skulptur adskiller Kongensgade fra Østre og Vestre Stationsvej.

Her forhindrede skulpturen i kombination med arbejdet på Letbanen manden i at fortsætte.