Lokalt

Flere skoler ramt af bombetrusler: - Det er grovkornet spøg, siger skoleleder

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Der er ifølge politiet ingen grund til bekymring.

I løbet af torsdag og fredag er der indløbet bombetrusler mod to skoler på Sjælland og Lolland via skolernes interne kommunikationsplatform for lærere, forældre og elever.

Det gælder Gåsetårnsskolens afdeling Islinge i Vordingborg og Nysted Skole på Lolland.

Men heldigvis er der ingen grund til bekymring oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi:

- Politiet har været på begge skoler her til morgen, og vores folk er ikke stødt på mistænkelige forhold. Men det er klart, at man bliver opskræmt over sådan en trussel, siger afdelingsleder Charlotte Skov.

Gerningsmændene har ifølge politiets mistanke misbrugt andre brugeres konti på de interne platforme til at udsende truslerne, og politiet undersøger i øjeblikket, hvordan de har fået adgang.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lokalpolitiet er til stede på skolen i Vordingborg og på Nysted Skole af tryghedsmæssige årsager. Flere forældre har fredag morgen valgt at holde deres børn hjemme.

Det nye skoleintranet Aula er siden mandag blevet misbrugt til at sende trusselsmails til mindst ni skoler i landet. Truslerne har været falske, men politiet tager dem stadig alvorligt.

Skoleleder i Nysted: - Det er en grovkornet spøg

På Nysted Skole har personalet brugt morgenen på at berolige børn og forældre sammen med politiet, det fortæller skoleleder Brian Brodersen.

Han forklarer, at det er en af skolens elevers Aula-konto, der er blevet misbrugt.

- Der er blevet sendt en besked ud fra elevens konto om, at han er blevet truet til at lave den her trussel, og han spørger om nogen kan hjælpe ham og alt muligt andet. Vi har talt med eleven, og han aner ikke, hvad der er op og ned, siger Brian Brodersen og tilføjer:

- Det er grovkornet spøg.

Ifølge skolelederen har den pågældende elev aldrig været logget ind på Aula. Derfor ved de ikke, hvordan det kan lade sige gøre at hacke kontoen.