Royal Run i Sønderjylland nærmer sig udsolgt

16x9
Royal Side Run i Aabenraa 2019. I 2020 starter Royal Run i Sønderjylland. Foto: Søren Gylling / TV SYD

I samarbejde med TV Syd

Royal Run i Sønderborg er så godt som udsolgt. Der er kun 900 billetter tilbage, og dem regner arrangørene med bliver solgt i aften.

Når Royal Run løber af stablen i Sønderborg 2020, kan det meget vel være med fuldt hus og totalt udsolgt. Bare tre dage efter startnumrene blev sat til salg, er der kun lidt over 900 numre tilbage. Og gør man regnestykket op, så betyder det, at der er solgt over 16.000 numre.

- Der er jo for vildt, udbryder eventmanager Per Hussmann fra Sport Event Syd i Aabenraa, da TV SYD fanger ham på telefonen.

Det her var jo det vildeste, vi kunne forestille os, så det er det, vi har lagt planer efter

Per Hussmann, eventmanager, Sport Event Syd i Aabenraa

Men du skal skynde dig, hvis du vil have fat i et af de hurtigtsælgende numre. Arrangørerne bag forventer, at der bliver udsolgt torsdag aften. Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet, som DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund står bag.

- Det er helt fantastisk og overvældende. Vi er rigtig glade for, at sønderjyderne har taget godt imod løbet, siger Søren Brixen, der sidder i styregruppen for Royal Run og er administrerende direktør for DGI.

Antal solgte startnumre

16.059 i Sønderjylland

16.005 i Kbh/Frb

8.528 i Aalborg

3.481 i Odense

166 på Bornholm

Tallet er fra den 21. november klokken 15:30. 

Et nyt dilemma

Med de gode nyheder, følger også et nyt dilemma, fortæller Per Hussmann, der nødigt vil skuffe nogle løbere, som gerne vil med, men ikke nåede at købe billet.

- På den ene side er jeg fyr og flamme, men på den anden side kommer vi også til at skuffe nogen. Og det er trist, siger eventmanageren til TV SYD.

Derfor tænker Per Hussmann også, om de kan gøre noget for at undgå det.

- Det her var jo det vildeste, vi kunne forestille os, så det er det, vi har lagt planer efter. Men nu synes jeg, vi skal revurdere vores plan og se, om vi kan finde plads til flere.

En tanke direktør Søren Brixen heller ikke er helt afvisende overfor.

- Vi skal tænke os rigtig godt om, før vi gør det. Alle dem, der har tilmeldt sig, skal have en god oplevelse, så der er mange ting, der skal gå op først, siger han til TV SYD.

Netop oplevelse er også vigtig for Per Hussmann, som også nævner alle parter – både Royal Run og Sønderborg Kommune skal være med på den plan. Flere mennesker sætter større krav til kapacitet, trafik, busser, parkeringspladser og flere t-shirts og medaljer.

Genforeningen og Kronprinsen lokker folk til

De seneste tre dage har Sønderborg og København ligget og kæmpet om førstepladsen i antal solgte startnumre. Eneste forskel er, at der i Sønderborg kan være 17.000 med, mens der i København er 50.000 startnumre til salg.

Både Kronprinsen og 100 året for Genforeningen nævnes af både Per Hussmann og Søren Brixen som store trækplaster for Royal Run i Sønderborg. Selv løber Kronprinsen med på One Mile i Sønderborg.

- Jeg har hørt fra mange ikke-sønderjyder, som siger, at når det nu er genforeningsåret, så skal de da også løbe Royal Run i Sønderjylland. Det er de nødt til, siger Per Hussmann.

Royal Run afholdes for tredje år i træk på 1. pinsedag, som i år falder på den 1. juni 2020. I år er værtsbyerne: Sønderborg, Aalborg, Odense og København.

Per Hussmann, Eventmanager, Sport Event Syd, havde set 15.000 som magisk tal. Derfor er han også begejstret for nyheden om, at endnu flere vil være med.
Per Hussmann, Eventmanager, Sport Event Syd, havde set 15.000 som magisk tal. Derfor er han også begejstret for nyheden om, at endnu flere vil være med. Foto: Lise Bæksgaard Christoffersen / TV SYD