Lokalt

Politiet klar med bøder til 'tankeløse' bilister efter dødsulykke

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Flere bilister kan vente sig en bøde, efter de foretog ulovlige u-vendinger ved et færdselsuheld, hvor en 45-årig mand blev dræbt.

Tirsdag eftermiddag blev Nordsjællands Politi kaldt ud til en færdselsulykke på Isterødvejen ved Hillerød, hvor blandt andet to modkørende biler var kørt frontalt sammen med høj hastighed.

Ulykken var så voldsom, at den endte med at koste en 45-årig mand livet. To andre personer kom til skade ved ulykken.

Ulykken har efterfølgende fået Nordsjællands Politi til tasterne på Facebook. Her harcelerer politikredsen over flere bilisters ulovlige kørsel ved ulykkesstedet.

Nordsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de har noteret oplysningerne på flere af bilerne, så bilisterne nu kan se frem til en bøde.

Bilisterne havde nemlig så travlt, at de ikke gav sig tid til at respektere færdselsloven eller politiets og ambulancereddernes sikkerhed, da de skulle nå frem til stedet.

30 biler foretog ulovlige u-vendinger

I alt spottede Nordsjællands Politi 30 biler, som foretog ulovlige u-vendinger på strækningen, hvilket forsinkede politiet, fordi de måtte bremse ned, så der ikke skete endnu flere uheld.

- Sidenhen har vi til gengæld haft tid til at skumle over ego-kørslen, og vi har i bund og grund lyst til at give en gedigen skideballe til de bilister, der satte sig selv først i tirsdags. Det er ikke sådan ligetil at skælde ud på skrift, men vi vil give det et forsøg, skriver Nordsjællands Politi i Facebook-opslaget og fortsætter:

- Hvis du var en af de tankeløse bilister, der foretog en u-vending på strækningen i tirsdags, så er vi dybt skuffede over din kørsel, og vi håber, at du fremover vil tænke dig langt bedre om i trafikken. Apropos ting at tænke over, så kan du også bruge den kommende tid på at gruble over, om du er en af de bilister fra i tirsdags, der skal have en bøde og en betinget frakendelse af dit kørekort.

Nordsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de har noteret oplysningerne på flere af bilerne, så bilisterne nu kan se frem til en bøde.

Nordsjællands opfordrer i samme ombæring andre bilister til at respektere færdselsloven og færdselssikkerheden, hvis de selv en dag skulle havne i en kø på grund af et færdselsuheld eller andet.

- Katastrofal trafikkultur

Opsangen fra Nordsjællands Politi kommer dagen efter formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt var ude med en lignende skideballe til de danske bilister.

- Det er min vurdering, at trafikkulturen er katastrofal. Folk de banker over for rødt og kører i nødsporet på motorvejen. Og det er også ganske almindelige mennesker, siger han i et interview med Berlingske.

I samme interview gør han opmærksom på, at vandvidsbilisme ikke kun handler om fart.

- Vi kan godt tale om vanvidsbilisme, når man i tæt trafik kører og kan se, at et kryds skifter fra gult til rødt og i stedet for at træde på bremsen træder på speederen og kører over for rødt. Selv om det er med 50 kilometer i timen, er det i min terminologi også vanvidsbilisme, fordi det er virkelig at sætte rigtigt mange andres liv i fare, siger han.