Kat fra Fredericia var væk i to år - blev fundet ved slot på Fyn

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Newton endte i en anden landsdel, og det er ikke første gang, at en kat er på eventyr. Læs om dem, der tog færge og tog nederst i artiklen.

Onsdag blev en glædens dag for Elisabeth Ottosen fra Fredericia.

- Vi er helt euforiske, fortæller hun.

Det usandsynlige var sket. Hun og familien blev nemlig genforenet med hankatten Newton, der forlod hjemmet for to år siden.

- Vi har ledt og ledt efter ham og havde faktisk opgivet håbet om at se Newton igen, siger Elisabeth Ottosen.

Men onsdag blev Newton indleveret hos Fyns Internat i Ejby. Han var fundet i dyrehaven ved Hindsgavl Slot tæt på Middelfart.

Chipmærkning fik Newton hjem

På internatet kunne de konstatere, at katten var både øremærket og registreret i katteregistret.

- Så vi kunne med det samme kontakte hans ejer og fortælle, at hendes længe savnede kat var dukket op, fortæller Lene Frahm, der er leder hos Fyns Internat til TV SYD.

Det lød næsten for godt til at være sandt, og Elisabeth Ottosen turde ikke glæde sig for tidligt. Derfor satte hun med det samme kursen mod Fyn sammen med sin kæreste for selv at få syn for sagen. Men der var ingen grund til at holde sig tilbage. Den sorte og hvide kat var uden tvivl Newton.

- Han kunne helt sikkert kende os, siger den lykkelige ejer.

Selvom Newton har tilbragt to år på landevejen, skal han kun have plejet en skramme på næsen, og så skal han fedes op. Han vejer seks kilo, og det er for lidt:

- Han skal helst op på otte kilo. Det vejede han, før han forsvandt, og det er en passende vægt for ham. Men det bliver heller ikke svært. Newton kan godt huske, hvor køkkenet er, griner Elisabeth Ottosen.

Fra Fredericia til Fyn - hvordan?

Det er fortsat et mysterium, hvordan Newton er kommet over Lillebælt og fra Fredericia til Fyn. Men et gæt er, at Newton er hoppet op i en håndværkerbil, som har stået med åbne døre og på den måde er kommet på den anden side.

- Katte er nysgerrige og kan godt finde på den slags. Det er ikke usædvanligt, fortæller dyreinternatsleder Lene Frahm.

På internatet får de indleveret 1700 katte årligt, men det er langt fra i alle tilfælde, at det ender med en lykkelig genforening. Det er ikke alle forsvundne dyr, der er chipmærket, og derfor kan det være svært at finde ejeren.

Så det kan altså godt betale sig at få sit kæledyr registreret, lyder det. Kattes strejferture er før endt i andre byer - og endda lande. I listen nedenfor kan du møde fire katte, der skabte overskrifter på deres eventyr.

Katte, der skabte overskrifter

 1. Katten Mille tog toget

  En aften i april hoppede katten Mille på toget fra Ikast mod Herning, hvor hun overnattede på stationen. Næste dag blev ejeren dog tippet om, hvor hun befandt sig, og kunne hente hende hjem.

  Det var heller ikke første gang, han havde hentet hende hjem fra en anden by. Året inden havde Mille ligeledes taget toget, men denne gang gik udflugten til Aarhus, hvorefter ejeren måtte på landevejen for at hente sin eventyrlystne kat.

 2. Svensk killing gik fra borde i Frederikshavn

  En 11 uger gammel killing blev i slutningen af september fundet ombord på Stena Line-færgen i Frederikshavn.

  Den havde muligvis fundet et smuthul forbi den lange kø af ventende passagerer i Göteborg. Først ved ankomsten til Danmark opdagede personalet katten, som hurtigt smeltede besætningens hjerter og fik navnet Hr. Nilsson.

  Trods et flittigt delt opslag på de sociale medier lykkedes det ikke Stena Line at finde killingens ejer. Hr. Nilsson er derfor sendt i pleje, så han kan tage på, inden han kan bortadopteres.

 3. Fik plads hos kontrolløren

  Et af de tidlige morgentog fra København til Odense havde i oktober en usædvanligt pelset passager med, da det rullede afsted fra Hovedbanen.

  En langhåret, hvid kat havde sneget sig med ombord, men blev hurtigt opdaget af togets personale. Der vankede dog ingen bøde til den blinde passager, men i stedet en plads i kontrollørens kabine indtil Odense, hvor Falcks Dyreambulance var klar til at modtage den.

 4. Killing kørte fra Norge til Danmark i lastbil

  En lastbilejer fandt i starten af november en killing i undervognen på sin lastbil, da han afleverede den på værksted i Brønderslev i Nordjylland.

  Inden da havde han taget turen fra Egersund i Rogaland i Norge til Stavanger og derfra sejlet med færgen til Frederikshavn for at ende i Brønderslev.

  Killingen, der er blevet døbt Jente, har angiveligt været med på hele turen og dermed tilbagelagt cirka 450 kilometer i lastbilens undervogn.

  Jente samler i øjeblikket kræfter hos Nordjyllands Hittekilling i Pandrup.