Lokalt

Diskotek lokkede unge under 18 år med alkohol

Sagen er nu afsluttet, efter Dr. Emils har vedkendt sig ansvaret og accepteret at betale en bøde på 25.000 kroner. Chmee2 / TV 2 Øst
TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Diskoteket Dr. Emils på Falster har betalt en bøde på 25.000 kroner, efter stedet er blevet politianmeldt.

Det kendte diskotek Dr. Emils i Marielyst på det sydlige Falster har betalt en bøde på 25.000 kroner, efter selskabet blev politianmeldt sidste år for at lokke unge under 18 år med alkohol.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden.

De udgør en gruppe af særligt sårbare forbrugere

Christina Toftegaard Nielsen, forbrugerombudsmand

Dr. Emils lagde sidste år et opslag op på Facebook om et arrangement på diskoteket. Opslaget indeholdt to film med billeder af unge samt omtale af alkohol.

I opslaget stod der +16 (med mindre du er 15, og har sidste skoledag). Derfor vurderede Forbrugerombudsmanden, at målgruppen for arrangementerne også var 15-17-årige.

Stedet blev politianmeldt i juli 2018, efter en rapport fra Alkohol & Samfund viste, at flere danske diskoteker overtræder markedsføringsloven, fordi de reklamerer med alkohol til unge under 18 år.

Diskotek vedkender sig ansvaret

Alle former for omtale af alkohol er ifølge Forbrugerombudsmanden forbudt, hvis en reklame retter sig mod unge under 18 år.

Forbuddet gælder både, hvis hensigten er at markedsføre alkohol, og hvis alkohol bliver brugt som virkemiddel til at sælge andre produkter for at tiltrække unge under 18 år til et diskotek.

MARKEDSFØRINGSLOVEN

11, stk. 2: Handelspraksis rettet mod børn og unge under 18 år må ikke indeholde omtale af, billeder af eller henvisninger til rusmidler, herunder alkohol.

Kilde: Forbrugerombudsmanden.

- Det er ulovligt at rette reklamer med alkohol mod unge under 18 år. De udgør en gruppe af særligt sårbare forbrugere og har i højere grad end voksne behov for at blive beskyttet mod eksponering for alkoholreklamer, udtaler forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Diskoteket har et strafansvar, selvom det ikke udskænker alkohol til mindreårige, fordi det er selve markedsføringen af alkohol til personer under 18 år, der er ulovlig.

Sagen er nu afsluttet, efter Dr. Emils har vedkendt sig ansvaret og accepteret at betale en bøde på 25.000 kroner