Lokalt

Tamt dådyr fundet skudt

Dådyret Thilde blev skudt søndag morgen. Sahra Simonsen / Privatfoto/TV 2 Lorry
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Sahra Simonsen har søndag morgen mistet sit dådyr Thilde, efter det angiveligt er blevet skudt af en jæger. Sagen er meldt til politiet.

Søndag morgen gik Sahra Simonsen på vanlig vis ud og så til sin mors mange dådyr i Kyndby i Frederikssund Kommune. Med på turen havde hun sine børn og sin mand. Pludselig opdagede manden, at et af dådyrene lå livløs på jorden.

Det var familiens 19 år gamle dådyr, Thilde. Sahra Simonsen vendte dyret om og så, at der på siden af maven var et hul i dets krop.

- Jeg er ikke i tvivl. Der er en jæger, der har været lidt for trigger-glad, siger hun til TV 2 Lorry.

Sahra Simonsens mors dådyrfarm ligger ud til et større skovareal, hvor flere jægere ofte går på jagt. Derfor er Sahra Simonsen ikke i tvivl om, at en jæger har overset hegnet og derfor er kommet til at skyde dådyret.

- Hun var mit barn på fire ben. Jeg håber, der er en jæger med rigtig dårlig smag i munden. Det er noget forbandet svineri at skyde et dyr i hegn, siger hun.

Dådyr var med i film

Sahra Simonsen har opfostret Thilde, siden dådyret blev født for 19 år siden. Hun har været med til at gøre dyret tamt, og det har skabt opmærksomhed rundt i landet.

Da Thilde var et af de få dådyr i Danmark, der var tamt, har hun været brugt i flere forskellige reklamer, film og serier såsom 'Norskov', 'Livvagterne', 'Fred til lands' og 'Monsterjægerne'.

Thilde blev fundet død søndag morgen.

Derfor er det også med stor sorg for Sahra Simonsen, at Thilde nu ikke længere er i live. Ifølge hende vil det koste i omegnen af 25.000 kroner at opfostre et dådyr som Thilde.

- Det er et for stort projekt at opfostre en ny helt fra spæd, fortæller hun.

Derudover havde Thilde også en stor betydning hos Sahra Simonsen.

- Vi har ikke nogen, der er som hende. Hun var en ener, fordi hun var så tam. Hun havde et stort hjerte og stor tiltro til en.

Episoden er meldt til Nordsjællands Politi, som over for TV 2 Lorry bekræfter anmeldelsen. Politiet vil nu se nærmere på sagen.