Lokalt

Gammelt træskib sank 14 dage efter milliondyr renovering – nu skal det laves på ny

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Hamborgs måske ældste træskib, Elbe, skal nu renoveres for anden gang på havnen i Hvide Sande.

På havnen i Hvide Sande er en gammel kending, træskibet Elbe, ved at blive gjort klar til en stor renovering.

Skibet, der ellers fik den helt store tur for i alt 12 millioner kroner på Hvide Sande Shipyard tidligere på året, kolliderede med et containerskib bare 14 dage efter at være kommet i vandet igen, og derfor skal det nu for anden gang repareres i Hvide Sande.

- Det er meget usædvanligt, lyder det fra Jesper Vejlgaard, der er service manager hos Hvide Sande Shipyard.

- Vi havde håbet på, at renoveringen ville være langtidsholdbar. Vi lagde rigtig mange timer og kræfter i at få den færdig til tiden, og så er det selvfølgelig ærgerligt, at de kun sejlede i få uger, inden den havarerede igen. Så det er lidt med blandede følelser, vi står her igen.

Video optaget lige før ulykken

Elbe forulykkede den 8. juni med 43 personer ombord. Ingen kom til skade i forbindelse med ulykken, som du kan få et indtryk af i YouTube-videoen herunder.

Videoen er optaget få øjeblikke før, Elbe kolliderer med containerskibet. Omkring 10 sekunder inde i klippet kan man fornemme, at det er ved at gå op for passagererne, at der er noget galt.

En god forretning

Selvom man på Hvide Sande Shipyard helst havde set Elbe sejle videre uden problemer, så er den næste renovation, lige som den første, også en god forretning.

- Haha, det er det. Men det er jo en opgave ligesom alle andre. Hvordan hændelsesforløbet har været før, er sådan set uvæsentligt, siger Jesper Vejlgaard.

- Nu var det heldigvis kun materiel skade, der skete ved sammenstødet, lyder det.

Elbe forventes at være tilbage i Hamborg i juni 2020.