Lokalt

Jysk serieklub udelukket på ubestemt tid

En spiller fra en randrusiansk klub brokkede sig i weekenden over et gult kort, så han fik et rødt. Herefter spyttede han på dommeren og truede ham. Efterfølgende er spillerens hold blevet spærret på ubestemt tid. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Fodboldklubben FC Sabur fra Randers er udelukket på ubestemt tid efter uheldige episoder under holdets kampe.

Trusler, spyt og angreb på dommeren bør ikke være en del af fodboldkampe. Men det har været tilfældet i flere opgør, hvor den randrusianske breddeklub FC Sabur har været involveret.

Senest var der problemer lørdag, hvor den bosniske klub mødte KFUM Fodbold Randers. Her valgte dommeren at fløjte af, da han blev spyttet på af en udvist spiller, som samtidig truede ham.

- Nu er holdet spærret på ubestemt tid. Det er usædvanligt og sker højst et par gange om året. Det er også sjældent, at et hold er involveret i afbrudte kampe, fordi dommeren eller modstanderen føler sig truet, siger formand for DBU Jyllands Disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

FC Sabur spiller sine hjemmekampe på Nr. Borup Stadion i det nordlige Randers. Holdet ligger pt. i DBU Jyllands serie 4 række.

Fået afbrudt flere kampe

FC Sabur har været den ene part af i alt tre afbrudte kampe siden maj.

I en pokalkamp den 7. maj valgte modstanderen – Værum GF – at udvandre, fordi spillerne følte sig truet af FC Saburs spillere.

Den 3. september spillede det bosniske hold mod Klejtrup BK, hvor dommeren valgte at afbryde kampen på grund af, hvad der blev beskrevet som dårlig stemning.

I begge kampe fik to spillere fra FC Sabur efterfølgende karantæne i tre spillerunder på grund af deres adfærd.

Ingen kommentarer fra klubben

Hvad der kommer til at ske med FC Sabur i den resterende del af sæsonen, er endnu uvist.

DBU Jylland afventer indberetninger om den seneste kamp fra dommeren, FC Sabur og KFUM Fodbold Randers.

- Det er indberetningerne, der afgør, om holdet må spille igen. Udover at holdet skal forklare sig om episoden i lørdagens kamp, så skal FC Sabur redegøre for, hvad man vil gøre fremover for at undgå lignende sager, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra FC Saburs fodboldafdeling, men klubben har ikke ønsket at udtale sig.