Lokalt

Lars Larsen får sin egen vej i Nordjylland

Arkivfoto af Lars Larsen ved Made in Denmark-turneringen, der spilles på Himmerland Golf og Spa Resort i Gatten.  Efter sin død får han nu opkaldt en vej efter sig.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix
TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Lars Larsens Vej kommer til at huse Himmerland Golf og Spa Resort, som dynekongen ejede.

Centervej i Gatten omdøbes til Lars Larsens Vej.

Det sker, seks uger efter den ikoniske købmand Lars Larsen døde. Og det er Lars Larsens særlige forhold til netop Gatten-området, der er baggrund for, at Vesthimmerlands Kommune har valgt navneskiftet af vejen.

Ud over at være en af landets mest succesrige erhvervsmænd, var Jysk-ejer Lars Larsen også en passioneret golfspiller, som brugte mange timer hos Himmerland Golf & Spa Resort. Siden 1987 har han været aktionær og senere ejer af golfklubben.

Og det er da også Himmerland Golf og Spa Resort, der efter 39 år på Centervej 1 skifter adresse til Lars Larsens Vej 1.

- Jeg er rigtig glad, stolt og taknemlig over, at vi i Vesthimmerland kan anerkende Lars Larsens mangeårige indsats i vores område. Det er en passende gestus til en af landets største erhvervsledere nogensinde på et sted, der virkelig betød utrolig meget for ham, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V).

Golf på europæisk niveau

Det var med Lars Larsens stadige økonomiske opbakning i ryggen, at golfturneringen 'Made in Denmark' kom op at stå i 2014 og er blevet den store publikumssucces, som turneringen fortsat er. 'Made in Denmark' er den eneste danske golfturnering på PGA's europatour.

Lars Larsens investeringer i golfcenteret i Himmerland har dog ikke kun haft betydning for golfspillere, men for hele kommunen, mener blandt andre den tidligere borgmester, konservative Knud Kristensen.

- Han var med til at sætte Vesthimmerlands Kommune på verdenskortet. Da man besluttede, at der skulle laves en europatour, så var det den største sportsbegivenhed i Danmark nogensinde. Det var hans fortjeneste, siger Knud Kristensen.

Vigtigt sted for min far

Bestyrelsesformand for Himmerland Golf & Spa Resort, Jacob Brunsborg, er ligeledes glad for beslutningen.

- Himmerland Golf & Spa Resort har altid været et vigtigt sted ikke bare for min far, men for hele vores familie. Derfor er vi også meget beærede over, at Vesthimmerland Kommune har besluttet at Centervej fremover skal hedde Lars Larsens Vej, siger Larsens søn Jacob Brunsborg.

Lars Larsen døde 19. august af kræft. Han blev 71 år gammel.