Samfund

Købte lader med brugte biler i blinde - nu ser det ud til at blive en god forretning

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Bilforhandler havde hørt, at laderne gemte på en gammel rocklegendes bil. Det viste sig ikke at være rigtigt - men der var en anden overraskelse.

For fem år siden efterlod en amerikansk rigmand to lader med gamle biler i Skærbæk i Sønderjylland.

Der stod de og samlede støv indtil starten af 2019, hvor hele samlingen blev sat til salg - men der var en hage. På grund af forskellige juridiske forhold var det ikke på forhånd muligt at se, hvad hallerne gemte på.

Det stoppede dog ikke bilforhandleren Kenneth Falke Theil fra Kolding, der tog chancen og betalte omkring ti millioner for den ubesete samling.

- Det kunne lige så godt være Skoda'er som Ferrari'er. Jeg havde ikke en formodning om, at jeg kunne tjene på det, men jeg havde en formodning om, at jeg kunne holde mine penge hjemme, siger han til TV 2.

63 støvede biler

Bilforhandleren var alligevel nervøs, da han et halvt år senere endelig fik lov til se, om hallerne var fyldt med skatte eller skrammel.

Men så snart porten gled op, blev Kenneth Falke Theils bekymringer gjort til skamme. Solen skinnede i striber ned på 63 biler, der under støvlaget viste sig at være meget velholdte.

En af de mange biler, der trænger til noget kærlighed og en støvkost.
Kenneth Falke Theil var ikke sikker på, hvad der var i laden, men han havde en god mavefornemmelse.

- Det var et fantastisk syn, siger han.

Forlod bilerne efter skilsmisse

Den amerikanske rigmand havde boet i Danmark med sin danske kone siden 2008, men for fem år siden rejste han tilbage til USA, efter de blev skilt.

Da rigmanden forlod landet, efterlod han også en virksomhed, som han ikke havde afleveret årsregnskab for. Og som de danske regler foreskriver, blev firmaet tvangsopløst.

En af de 63 biler, der gemte sig i lagerhallerne.
En VW Bobbel Streetmachine med malede blomster.

Bilsamlingen, der viste sig hovedsageligt at bestå af amerikanske biler importeret fra USA til Danmark, omfatter blandt andet mærkerne Cadillac, Mustang, Porsche, Ferrari, VW Bobler, Buick, Chevrolet, Mercedes og Ford.

Ronald Reagans gamle limousine

Selvom bilforhandleren havde købt de mange biler uden først at se dem med egne øjne, så havde han dog hørt lidt på vandrørene inden.

- Jeg havde hørt, at der var en amerikaner, som havde forladt nogle biler her i Danmark. Jeg vidste også, at han havde fået hentet enkelte af dem, men jeg vidste ikke, hvad der var tilbage, siger han.

De mange biler har allerede fået stor opmærksomhed i både ind- og udland.
En af de mange VW Bobbel, der er i samlingen.

Kenneth Falke Theil havde blandt andet hørt historier om en Chevrolet Camaro, der tidligere har tilhørt Axl Rose, forsanger i rockbandet Guns N´Roses.

Den viste det sig dog, at rigmanden havde taget med sig. Men han havde ikke taget en ganske særlig limousine, der også var gået rygter om.

Den elegante, sorte bil havde eftersigende tilhørt Ronald Reagan, der var præsident i USA fra 1981 til 1989, og den stod lige så pænt sammen med de andre i maskinhallerne.

Kenneth Falke Theil viser den gamle limousine frem.

Kommer under hammeren

Bilforhandleren har siden været i gang med støvkosten og den helt store renovering. I alt 41 af bilerne er nu klar til at blive bortauktioneret.

Hammeren falder endeligt 6. oktober.

En Ford V8 Hot Rods.
Denne bil kommer ikke under hammeren i denne omgang.

Resten bliver solgt, når de er klargjort, og bilforhandleren regner med, at de godt kan gå hen og indbringe 14-16 millioner - minus det materiale og de timer, der er lagt i bilerne.

- Jeg havde ikke regnet med at tjene alverden på den for starten. Men der er mange, der går op i gamle biler med liv og sjæl, og de skal ud til nogen af dem i stedet for at stå og gå til i en gammel hal, siger Kenneth Falke Theil.