Lokalt

Yoga i børnehave giver færre konflikter og børn med overskud

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Det er ikke ualmindeligt, at der i landets børnehaver er masser af støj og larm. Men det har yoga i en børnehave i Lemvig lavet om på.

Det er en helt almindelig morgen i børnehaven Sct. Georgsgården i Lemvig. Her er masser af støj, larm og drøn på de 50 børn. Men et par gange om ugen har pædagogerne indført et særligt pusterum til børnene i form af yoga.

- Vi ønskede at give børnene noget ro. I dag har børnefamilier travlt og nok at se til, og når børnene kommer her i børnehaven, så skal de også forholde sig til strukturer, regler og rammer, som vi har, forklarer Lise Pedersen, der er pædagog i Sct. Georgsgården i Lemvig.

Hun har taget forskellige kurser i yoga for børn, der skal give de små mere overskud i hverdagen. Børnehaven har dedikeret et område på legepladsen til yogahjørne.

- Der er færre konflikter. Børnene er lidt mere i balance med sig selv, og de kan bedre overskue at kommunikere om leg eller interagere med de andre, siger Lise Pedersen.

Begejstringen smitter

Hele yogaseancen varer 45 minutter, og det er kun i nødstilfælde eller dårligt vejr, at pædagogerne rykker yogaen indenfor. I de 45 minutter er der forskellige sange, rim, remser og øvelser, inden alle slutter af med ti minutter, hvor der er fuldstændig ro.

Flere af forældrene kan mærke en tydelig forskel på deres børn de dage, hvor de har været til yoga.

- De dage henter jeg en søn, der er mere rolig, og han har mere overskud, siger Pernille Jacobsgaard, der er mor til femårige Malthe.

Han er så begejstret for yogaen, at familien har taget det med hjem i stuen.

- Hvis vi kommer hjem, og han har lært en ny øvelse, så skal han vise mig, hvordan vi gør, og så laver vi yoga hjemme på stuegulvet, siger Pernille Jakobsgaard.

Når pædagog Lise Pedersen hører sådanne historier fra børnene og deres forældre, bliver hun vildt begejstret.

- Det er simpelthen så fedt, og så har jeg det bare sådan, at så behøver jeg ikke at få nogen løn den dag. Det er løn nok i sig selv, og så siger jeg "jubii". Det er fantastisk, siger Lise Pedersen.

Hun overvejer, om yogaen også skal indføres for vuggestuebørnene.