Lokalt

Er dette en midtjysk puma? - Det er helt utroligt, så stor den er, siger vidne

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Flere midtjyder har i den seneste tid set, hvad de mener er en puma. Tre gange har bekymrede borgere kontaktet politiet vedrørende pumaen.

- Jeg sidder i mørket. Lige pludselig kommer en hare pilende forbi. 5-10 sekunder senere kommer et kattehoved frem i vinduet. Jeg tænker ved mig selv, at det var godt nok en stor kat.

Sådan fortæller Peter Engsted fra Lind om sine oplevelser natten mellem søndag og mandag.

- Jeg når ikke at blive bange, for jeg har slet ikke tænkt puma endnu. Jeg tænker bare, at det er helt utroligt, så stor den er. For at sammenligne med noget, så var ryggen cirka samme højde som sædet på en spisebordsstol, forsætter han.

Efterfølgende begynder Peter Engsted at undersøge, hvad det mon er for et kattedyr, der har lusket rundt i hans have midt om natten.

I er han ikke i tvivl. Det må være en puma, han har set.

- Folk tror, jeg laver sjov

Peter Engsted har delt sin oplevelse på Facebook, og her har reaktionerne været blandede.

- En skriver: "Jeg så en giraf i gågaden", og en anden skriver: "Der var junglefest på HHX, så det er nok det, du har set", fortæller Peter Engsted.

Hvis det billede var fra Nordamerika, ville jeg have sagt, at det godt kunne have været en puma

Morten Vissing, Zoolog

Men det er ikke alle, der møder Peter Engsted med mistro. Kitt Buchardt fra Give tror på ham. Hun er nemlig selv stødt på et stort kattedyr på en mark, få dage inden Peter Engsted så pumaen i sin have.

Cirka 50 meter ude på en mark så hun noget stort.

- Jeg kan bare sige, at den havde den lange hale, og at det var et stort kattedyr. Jeg kunne se dens muskler bevæge sig. Det var ikke et almindeligt dansk dyr, siger Kitt Buchardt.

Selv zoologer bliver i tvivl

Zoologer har tidligere opfordret til, at ser man dyret, skal man skynde sig at tage billeder af dyret.

Det lykkedes for Kitt Buchardt, da hun så det store puma-lignende dyr på marken ved Give.

Og netop de billeder skaber tvivl hos zoologen Morten Vissing, der ellers pure har afvist tanken om en puma i Danmark. Indtil nu.

- Det kunne meget godt ligne et stort kattedyr, det her, siger Morten Vissing.

Jeg lover, at jeg ikke er blevet sådan én, der ser ufo’er og Elvis rundt omkring, men altså... Måske så jeg en puma...

Posted by Kitt Buchardt on Tuesday, September 3, 2019

Geografien passer ikke

Hvilket dyr, der konkret er tale om, sætter Morten Vissing ikke ord på. Han kan blot afvise, at dyret skulle være enten en hund, los, ulv eller siameser.

- Hvis det billede var fra Nordamerika, ville jeg have sagt, at det godt kunne have været en puma, siger Morten Vissing.

Peter Engsted har en opfordring til andre, der skulle støde på pumaen: Kontakt politiet.

- Politiet skal ikke tro, at jeg er en skør person, der sidder og ser syner om natten. Jo flere, der kommer med sådan nogle observationer, desto mere alvorligt skal man tage det, siger han.