Lokalt

Slagtilbud på benzin udløste kilometerlang kø

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Åbningen af en benzintank nær motorvejen mellem Stensved og Vordingborg skabte fredag eftermiddag trafikkaos

Kunder på jagt efter billig benzin holdt fredag eftermiddag i en kilometer lang kø mellem Vordingborg og Stensved på den sydligste del af Sjælland.

Årsagen til kødannelsen var billig benzin i forbindelse med, at Shell har åbnet en ny benzintank på vejen.

Stationen blev indviet klokken 13.00 af Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) og havde indtil klokken 17 slagtilbud til kunderne med en benzinpris på under seks kroner literen. Det viste sig at være særdeles populært blandt de mange bilister.

Klokken 14.30 var der ifølge Googles opgørelse over trafikken 2,4 kilometer kø på landevejen frem mod tanken – og køen bevægede sig stort set ikke.

En beregning foretaget af TV2 ØST’s fotograf ud fra angivelserne på de lokale kilometerpæle angav en hastighed på 0,3 kilometer i timen.

- Jeg var en time om at komme hjem, da jeg havde handlet. Køen blev ved og ved, og jeg tror, at maden er lige til at smide ud, siger Peter Dalgaard fra Stensved, som TV2 ØST fangede umiddelbart efter, at han er kommet ud af køen.

Han fortrød nu, at han ikke valgte at køre en 20 kilometer lang omvej, der kunne have ledt ham udenom køen.

Forbinder Møn med Sjælland

Køen ramte den brede landevej, der forbinder Vordingborg på den ene side og Stensved på den anden side med hinanden og Sydmotorvejen. Vejen benyttes blandt andet også af trafik, der skal fra Vordingborg og Sydmotorvejen mod Møn.

Køen var især fra Vordingborg i retning mod Stensved, men trafikken i begge retninger og ned på motorvejen er påvirket.

- Det er fuldstændigt forrykt, at de får lov til det. Det bremser jo trafikken på motorvejen. Politiet har været forbi herude – men de gjorde ikke noget ved det, siger Peter Dalgaard.

Politi: De kører med hovedet under armen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter over for TV2 ØST, at de har været i området efter at have fået anmeldelser.

- Åbningen har giver en del trafikale problemer - og nogen har rent ud sagt opført sig tåbeligt i den kø og kørte med hovedet under armen. Fordi de var trætte af at sidde i køen, så kørte de i stedet på cykelstien og ind over optrukne linjer, fortæller vagtchef Henrik Karlsen.

Her ses den lange kø til tankstationen.

Han forventer dog, at trafiksituationen normaliseres så snart, at prisen på benzin stiger igen.

I kø i en time

Inde på selve tankstationen herskede rolige forhold, hvor en række ansatte hjalp med at styre trafikken.

- Vi har lige tanket 30 liter til halv pris. Det var fint - men vi har også siddet i kø i en time for at komme hertil, siger en kvindelig bilist til TV2 ØST. Her har hele familien siddet i bilen. De vælger dog nu at køre en omvej for at slippe væk fra køen på hjemturen.