Lokalt

Trods aflysning: Trump-ballon kommer i luften over København

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Den verdensberømte ballon, der portrætterer Trump som baby, kommer i luften 2. september.

Selvom USA’s præsident, Donald Trump, har valgt at aflyse sit besøg i Danmark, kommer danskerne alligevel til at få et glimt af ham.

Dog bliver det ikke helt på den måde, som præsidenten nok selv ville have ønsket det.

Der er derimod tale om den kæmpe, gule og orange ballon, der udstiller ham som en bister baby i ble.

I en pressemeddelelse fra facebook-gruppen 'Bring Trump Baby to Denmark!, oplyses det, at man har fået tilladelse til at sende den seks meter store Trump Baby-ballon op i luften over Kongens Nytorv 2. september i tidsrummet mellem klokken 11 og 19.

- Meget dansk virkemiddel

- Vi er vilde med Trump Baby. Den er et humoristisk og meget dansk virkemiddel, som lader offentligheden vise modstand mod den ofte skadelige og polariserende politik, Trump repræsenterer, skriver facebook-gruppen.

Ballonen svævede første gang rundt i London 13. juli 2018. Den blev skabt af en britisk vennegruppe i protest mod Donald Trump, hans politik og hans opførsel, og siden da har den fulgt efter præsidenten, når han tager på statsbesøg over hele verden - fra Paris til Buenos Aires.

Allerede inden Donald Trump landede i den britiske hovedstad, følte han sig stødt over ballonen. Babyballonen var godkendt af Londons borgmester, Sadiq Khan, der blev mødt med kritik for den beslutning.

Voksenmobning, mener politiker

Også herhjemme har idéen med at få ballonen op i København fået kritik.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen har tidligere ytret, at ballonen er et udtryk for voksenmobning.

- Det er ikke en konstruktiv måde at demonstrere på. Det vil jeg karakterisere som voksenmobning. Vi fortæller vores børn, at de ikke må drille kammerater i skolen, at de skal bruge argumenter og tale ordentligt, og så laver man noget, der er langt under niveau - også under det niveau, som Donald Trump selv leverer, siger han til Berlingske.

Morten Skovgaard, der står bag Facebook-eventet 'Bring Trump Baby to Denmark!', har afvist kritikken.

- Det er satire. Visuelt er han portrætteret som et pattebarn, men det er en kritik, der er møntet på hans adfærd, narcissisme, impulsivitet og egoisme. Han opfører sig i vid udstrækning som et lille barn, siger Morten Skovgaard i et interview til TV 2.