Lokalt

Dansk forretningskvinde køber ikonisk vandtårn

Det bliver dyrt, hvis man gerne vil købe en af de planlagte to lejligheder, vurderer ejendomsmægler.

Den timeglasformede bygning hæver sig 40 meter over jorden og har gennem mange år forsynet Koldings indbyggere med vand.

Men nu er der nye planer for byens ikoniske vandtårn. Det bekræfter Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Tårnet skal nemlig rumme to store luksuslejligheder med panoramaudsigt, efter det for nylig blev købt af designeren Christina Hembo, der sammen med sin mand står bag Christina Jewelry & Watches.

- Jeg har længe ønsket at designe et landmark - en bygning, alle kender. En, der udstråler originalitet, design og kunst i ét og samme værk. Jeg så muligheden i Kolding, som jeg synes er en fantastisk spændende by at udføre min vision i, siger hun i pressemeddelelsen.

I samme ombæring skifter tårnet navn til Christina Tower.

Lejligheder på 340 kvadratmeter

De to lejligheder kommer hver til at brede sig over 340 kvadratmeter, 170 kvadratmeter terrasser, have og vinkælder. Derudover vil der være udsigt over Marielundskoven og Kolding Fjord.

Hvad herlighederne kommer til at koste, vides ikke endnu, men designeren har selv givet 1,2 millioner for den gamle bygning.

Og Christina Hembos plan er, at hun selv skal stå for at designe bygningen og lejlighederne - herunder også deres indre og møbler.

Et vildt projekt

Det er et "vildt projekt", hvis man spørger Christian Borregaard, der er ekspert og ejendomsmægler i TV 2s boligprogram ’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’.

Men han er sikker på, at der nok skal være købere til lejlighederne.

- Jeg tror, der er mange, der godt kan lide at bo et sted, der er unikt. Og alle byer har en skare af folk, der har pengene til den slags. Så der skal nok være en enkelt eller to, der kunne være interesseret, siger han.

Ifølge ejendomsmægleren skal der dog gribes dybt i lommerne, hvis man gerne vil have adresse i vandtårnet.

- Det er meget liebhaveri, og det bliver i den høje ende prismæssigt, siger han.

Højere end Rundetårn

Bygningen, der blev opført i 1967, er tegnet af arkitekt Henning Noes-Pedersen og lidt over fem meter højere end Rundetårn. For at komme op i toppen skal man bestige 186 trin.

Tårnet er gennem tiden blevet kaldt 'champagneproppen' og 'paddehatten' på grund af sin særprægede form - og den bliver bevaret. Det glæder Koldings stadsarkitekt, Michael Pagaard Madsen.

- Det er jo et ønskescenarie. Vandtårnet er et ikon i Kolding, og med de skitseforslag, jeg har set, vil man med enkle indgreb sikre den stilrene identitet. Det tegner som et meget spændende projekt, siger han i pressemeddelelsen.

Bygninger sætter rige på landkortet

Det er langt fra første gang, at rige danskere har haft et ønske om at sætte sig selv på landkortet med en bygning.

Tidligere på året fik Bestseller-ejeren, Anders Holch Povlsen, tilladelse til at bygge Danmarks højeste bygning i Brande på næsten 320 meter.

Hvis planerne bliver til virkelighed, vil tårnet ikke blot overskygge Danmarks nuværende højeste bygning - Herlev Hospital på 120 meter - men også være blandt de højeste i hele Europa.