Lokalt

Næsehorn i København Zoo ramt af ukendt sygdom - risikerer aflivning

Hannæsehornet i København Zoo behandles i øjeblikket for en alvorlig og ukendt hudsygdom. Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Hannæsehornet i København Zoo bliver i øjeblikket behandlet for en alvorlig hudsygdom, som blandt andet frarøver næsehornet dets appetit.

Det kan tydeligt ses, når man kigger omkring hornet og i munden.

Hannæsehornet i København Zoo er for 14 dage siden blevet alvorligt syg med en hudsygdom og bliver nu behandlet intensivt af dyrepasserne.

Sygdommen har ført flere ting med sig for savannedyret. Blandt andet har det mistet sin appetit. Derfor er det et meget svækket næsehorn, forklarer Zoos dyrlæge Mads Bertelsen.

- Vi har de seneste 14 dage behandlet ham intensivt for at få bugt med sygdommen og for at få ham til at æde og drikke. Indtil videre er det kun lykkedes os at få ham til at æde ganske lidt over de sidste mange dage, og vi er derfor bekymrede for hans tilstand, siger han til København Zoos hjemmeside.

Ukendt sygdom

Ifølge pressechefen i København Zoo, Jacob Munkholm Hoeck, kender man ikke til næsehornets hudsygdom, da der ikke har været nogen lignende tilfælde før.

Derfor er personalet i den zoologiske have gået i fuld dialog med deres netværk, som tæller dyreparker rundt omkring i hele verden.

Indtil videre har man i København Zoo haft blandet succes med at give hannæsehornet indsprøjtninger med binyrebarkhormon, som blandt andet kan hjælpe mod hudsygdomme.

- Han har fået lidt mere appetit, når han lige har fået behandling, men det går op og ned hele tiden, siger Jacob Munkholm Hoeck og fortsætter:

- Dyrlægerne har tømt lageret af binyrebarkhormon et par gange i løbet af de sidste 14 dage.

Skal muligvis aflives

Dyrlæge Mads Bertelsen forklarer videre til Zoos hjemmeside, at næsehornet også bliver smertelindret, og dyrpassere og dyrlæger følger hans tilstand nøje.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at få ham gennem sygdommen. Men det er også vores opgave at sikre, at han ikke lider eller har smerter. Derfor kan vi som sidste konsekvens være nødsaget til at aflive ham, men lad os se, om ikke vi kan få vendt udviklingen, før vi når dertil, siger dyrlægen.

København Zoos hannæsehorn er 23 år gammel. Savannedyret kom til den zoologiske have tilbage i 2012.