Lokalt

Dødsulykke på rulletrappe var et uheld

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

En 49-årig mand på en elscooter kørte ud over rulletrappen, som fører ned til perron tre og fire.

Det var et uheld, som førte til, at en 70-årig kvinde mistede livet på Odense Banegård Center 28. juni. Det slår Fyns Politis efterforskning nu fast.

Ulykken skete ved middagstid, da en 49-årig mand på en elscooter ved et uheld kørte ud over rulletrappen, som fører ned til perron tre og fire.

Her ramte elscooteren kvinden, som blev klemt mellem rulletrappen og elscooteren. Sammenstødet var så fatalt, at kvinden senere samme eftermiddag døde af sine kvæstelser.

- Alt i efterforskningen tyder på, at det er en tragisk ulykke, forklarer efterforskningsleder Claus Andkjær til TV 2/Fyn.

Den 49-årige mand kom også selv til skade ved ulykken, hvor han fik et ben i klemme under elscooteren, imens hans arm kom i klemme i styret. Han slap dog fra ulykken uden alvorlige skader.

Tidligere har der været forlydender om, at elevatorerne ned til perronen var ude af drift, og at det måske var derfor, at manden endte på rulletrappen. Det kan Claus Andkjær dog ikke bekræfte på baggrund af efterforskningen.

Efterforskning ikke afsluttet

Det er nogle særlige omstændigheder i sagen, som gør, at efterforskningen endnu ikke er afsluttet.

- Vi har fået indhentet tekniske spor og afhørt vidner på stedet som en del af efterforskningen af den tragiske hændelse. Da der er tale om en handicappet mand, har det vanskeliggjort afhøringen, og derfor har efterforskningen trukket lidt ud, forklarer Claus Andkjær, som dog forventer, at efterforskningen snart afsluttes.

- Vi forventer snarest muligt at have foretaget den endelige afhøring af manden, som var involveret i ulykken. Derefter overgiver vi sagen til anklagemyndigheden, og så er det deres vurdering, om der skal rejses tiltale i sagen, siger Claus Andkjær.