Lokalt

11-årig vandt guld ved VM i karate - besejrede modstander på otte sekunder

Kristine Henriksen kom for nyligt hjem med en guldmedalje om halsen efter at have vundet SKIF VM i Shotokan-karate Nanna Skov / TV 2 Øst
TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

For nylig tog 11-årige Kristine Henriksen fra Gislinge VM-guld med hjem fra VM i Shotokan-karate.

I 2015 begyndte Kristine Henriksen fra Gislinge til karate, og allerede fire år senere kan hun kalde sig verdensmester.

For nylig kom hun hjem til Holbæk med en guldmedalje om halsen efter at have strøget ubesejret gennem SKIF verdensmesterskaberne i Tjekkiet.

Det var nervepirrende

Kristine Henriksen, verdensmester

- Det var fedt. En rigtig hyggelig tur, siger Kristine Henriksen, der vandt guld i frikamp i karate-genren Shotokan.

Artiklen fortsætter under billedet.

Krisine Henriksen besejrede alle sine modstander uden at tabe et eneste point.

Vandt kamp på otte sekunder

Til verdensmesterskaberne skulle hun kæmpe fem kampe i alt. Inden finalen skulle hun forbi en græker, en rumæner, en russer og en ukrainer. Hun besejrede alle fire, og mod sidstnævnte skulle Kristine Henriksen kun bruge otte sekunder på at hive sejren i hus.

I finalen stod Kristine Henriksen over for en kazakhstaner. Danskeren vandt opgøret, men blev nervøs undervejs, fordi hoveddommeren flere gange kom i tvivl om pointafgivelse og skulle have hjælp fra sine meddommere.

Kristine Henriksen er den yngste dansker nogensinde til at vinde et SKIF VM.

- Det var nervepirrende, fortæller Kristine Henriksen.

Meget ydmyg

Kristine Henriksen formåede at gå gennem turneringen uden at lade modstanderne få point mod hende. Det vil sige, at hun gik fem gange uden at blive ramt.

Det er kun tre år siden, Kristine Henriksen startede til karate.

- Det har været fantastisk at opleve, at hun er nået dertil, hvor hun er, og at se, at vores træning har båret frugt, siger Nanna Skov, der er instruktør i Holbæk Karate-Do.

11-årige Kristine Henriksen træner til dagligt i Holbæk Karate-Do. En klub, der blev dannet for fire år siden. Trænerteamet er stolte over stortalentets præstation i Tjekkiet.

- Hun er utrolig lærenem, og det er den røde tråd gennem hendes indsats i træningen. Hun er også sindssygt ydmyg. Også omkring det her verdensmesterskab. Som hun selv siger: Det kan være de andre havde en dårlig dag, siger Benjamin Hermansen, instruktør i Holbæk Karate-Do.

SKIF, som er forbundet bag VM-turneringen, er en af verdens største organisationer inden for karate.