Lokalt

Fem filmede ulykke på motorvej

Fem personer er kørt på hospitalet efter en varebil torpederede en Falckbil og en anden varebil, som stod parkeret i nødsporet på Køge Bugt Motorvejen. Københavns Vestegns Politi
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Fem bilister filmede en alvorlig ulykke på Køge Bugt Motorvejen. Nu vanker der bøder.

- Fuldstændig utilstedelig.

Sådan betegner vagtchefen hos Købehavns Vestegns Politi episoden, hvor hele fem bilister ikke kunne nære sig fra at filme en alvorlig ulykke på Køge Bugt Motorvejen tirsdag formiddag.

- At filme mens man kører er selvsagt farligt og en overtrædelse af færdselsloven. At filme tilskadekomne som privatperson kan også være en overtrædelse af straffeloven – og under alle omstændigheder fuldstændig utilstedelig, skriver vagtchefen på Twitter.

Ulykken skete, da en Falckbil som holdt i nødsporet for at hjælpe en strandet bil, blev torpederet bagfra af en varebil.

- Falckbilen stod parkeret i nødsporet, hvor den var ved at assistere en nødstedt varebil, da den blev ramt af en bagfrakommende varebil, som forsøgte at undvige en anden bil. Derfor endte den i nødsporet, hvor de to biler stod parkeret, sagde vagtchef ved Vestegnens Politi, Peter Grønbek, til TV 2 tidligere tirsdag.

Efterfølgende måtte fem personer køres på hospitalet, hvoraf to har "betydelige skader", sagde vagtchefen.

Og det var altså dette scenarie, der fik mobilernes kameraer til at rulle hos de forbipasserende bilister.

Og derfor måtte betjentene fra Vestegnens Politi have bødeblokken frem flere gange. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra politiet.