Lokalt

Opslag med blodplettet kjole presser på for en ny samtykkelov

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Kirstine Holst bruger den blodplettede kjole fra sin egen voldtægtssag til at råbe op om samtykke i andre sager.

Siden 19. juli har Kirstine Holst hver dag lagt billeder af sin blodplettede kjole på Twitter.

Kjolen stammer fra sommeren 2018, da Kirstine Holst fra Fredericia anmeldte en voldtægt i københavn.

Manden sigtet i sagen blev frikendt i februar, da anklageren ikke kunne bevise, at der var tale om tvang, vold, eller at Kirstine Holst ikke var i stand til at sige fra.

Kirstine Holst har siden 19. juli lagt billeder af sin blodplettede kjole på Twitter for at skabe opmærksomhed omkring samtykkelovgivningen.

Siden har Kirstine Holst kæmpet for at skabe opmærksomhed omkring lovgivningen på området. Senest med sine opslag på det sociale medie.

- Jeg ønsker at vise et billede, som er rigtig ubehageligt at se på, og som i virkeligheden for mig er et maleri af en voldtægt. Jeg ønsker at få politikernes opmærksomhed, i forhold til at det er vigtigt, at vi gør noget på området, for voldtægt er en alvorlig forbrydelse, siger Kirstine Holst til TV SYD.

Som reglerne er i dag, skal anklageren bevise, at der er tale om tvang eller vold i sager om seksuelle overgreb. Her ser Kirstine Holst, at anklageren fremover skal bevise, at der ikke var samtykke.

- Jeg ser samtykkeloven som den ene del af en rigtig god løsning. Ved samtykke vil vold være en skærpelse. Det drejer sig ikke om volden, men om at alle har et ansvar for, at seksuelt samkvem foregår frivilligt, siger Kirstine Holst.

Ordfører: Behov for ny lovgivning

Spørger man SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, er der behov for en ny lovgivning.

- Jeg tror, de fleste vil være enige i, at hvis der ikke er tale om frivillig sex, så er der tale om en voldtægt, men sådan ser virkeligheden bare ikke ud, når vi taler om den nuværende lovgivning, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til TV SYD.

Kirstine Holst så udover en ny lovgivning også gerne, at politiet brugte flere ressourcer på voldtægtssager.

- Jeg ser gerne, at man laver en særlig enhed. En voldtægtsenhed, som har specialiseret og uddannet sig indenfor det her område, siger Kirstine Holst.

Kristine Holst lægger hver dag billeder ud af sin blodplettede kjole.

I sit opslag bruger Kirstine Holst populære hashtags som #dkpol og #politidk, som politikere og politi bruger på Twitter. Dette gør hun, for at debatten skal fylde så meget som muligt blandt det, hun selv kalder "solstrålehistorier".

- Det kan godt være, at det bliver lidt irriterende det her, og det er sådan set også meningen. Hvis det kan få tingene til at ske hurtigere, så er jeg glad for det, siger Kirstine Holst.

Rødt flertal vil kigge på loven

Tilbage i juni udgav regeringen sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten det, de kalder ”en politisk forståelse” med nogle af de områder, som de fire partier vil arbejde imod i den kommende regeringsperiode.

Her står blandt andet, at partierne vil tage initiativ til en ændring, så man får en samtykkebaseret lovgivning på området. Spørgsmålet er så, hvornår det sker?

- Nu er det sådan, at straffelovrådet skal komme med ny lovgivning på området, og det må man ikke forcere politisk, men jeg håber, det snart kommer, for det er en sikring for fremtidige ofre.

Kirstine Holst vil fortsat lægger billederne op hver dag, indtil lovgivningen bliver ændret.